«Κατάρριψη» Mirage: Ο εφιάλτης SCALP σε Βόσπορο & Άγκυρα!

Published by

on

Γεώργιος Παπασημάκης

Σε μια κίνηση ανοιχτής επικοινωνιακής πρόκλησης προχώρησαν τουρκικά μέσα και κέντρα εκπαίδευσης αεράμυνας, δημοσιεύοντας επίσημο βίντεο προσομοίωσης στο οποίο το αντιαεροπορικό σύστημα HISAR εμφανίζεται να αναχαιτίζει και να καταρρίπτει ένα ελληνικό μαχητικό Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το αφήγημα περί «ύφεσης και διαλόγου», επαναφέροντας στην επιφάνεια τη συζήτηση για τα πραγματικά επιχειρησιακά δεδομένα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η πραγματικότητα του πεδίου και το στρατηγικό όπλο αποτροπής

Σε ένα πραγματικό θέατρο επιχειρήσεων, το Mirage 2000-5 δεν λειτουργεί εντός των στενών ορίων εμπλοκής ενός συστήματος μέσου βεληνεκούς. Αποτελεί την πλατφόρμα εξαπόλυσης του στρατηγικού πυραύλου Stand-Off τύπου SCALP EG, με βεληνεκές άνω των 500 χιλιομέτρων, πτήση σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος και δυνατότητα χειρουργικών πληγμάτων σε κρίσιμες υποδομές, όπως οι γέφυρες του Βοσπόρου και τα στρατηγεία διοίκησης στην Άγκυρα.

Την ίδια ώρα, το γεωπολιτικό σκηνικό περιπλέκεται περαιτέρω μετά τη δημόσια παραδοχή του βουλευτή και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Άγγελου Συρίγου για τις «δύο υποχωρήσεις» στις πρόσφατες έρευνες του καλωδίου στην Κάσο, αλλά και τις εντεινόμενες εσωτερικές πιέσεις της Τουρκίας.

Δείτε την πλήρη ανάλυση και τα ντοκουμέντα:

*Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία (ΓΕΑ)


Discover more from

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Απάντηση

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading