Ισχυρή διμερή αμυντική σχέση ΗΠΑ – ΗΑΕ

Υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) συναντήθηκαν στις 29-30 Απριλίου στο Πεντάγωνο για τον ετήσιο Κοινό Στρατιωτικό Διάλογο ΗΠΑ-ΗΑΕ (JMD).

Το JMD είναι το κορυφαίο διμερές αμυντικό φόρουμ για την προώθηση της αμυντικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης κοινών συμφερόντων ασφάλειας καθώς και συζήτησης ενός ευρέος φάσματος στρατηγικών στόχων για τη σχέση και τις προκλήσεις στην περιοχή.

Οι αντιπροσωπείες συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα περιφερειακών και αμυντικών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών απειλών, της τρέχουσας περιφερειακής δυναμικής ασφάλειας, της αντιτρομοκρατίας, της θαλάσσιας ασφάλειας, της αεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας και της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας. Οι ειδικές συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ολοκληρωμένη αεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα και τη συνεργασία για τις αναδυόμενες δυνατότητες. Επιπλέον, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφάλειας Αμυντικής Τεχνολογίας των ΗΠΑ (DTSA), κ. Michael R. Laychak, και ο Βοηθός Υφυπουργός Υποστήριξης και Αμυντικών Βιομηχανιών των ΗΑΕ, Υποστράτηγος Mubarak Saeed Al Jabri, επισημοποίησαν μια διμερή εταιρική σχέση τεχνολογικής ασφάλειας με την υπογραφή της Σχέδιο εκτέλεσης του Συνεταιριστικού Προγράμματος Τεχνολογικής Ασφάλειας (CTSP).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για μια ισχυρή διμερή αμυντική σχέση και αναγνώρισαν τα ΗΑΕ ως βασικό εταίρο στην αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-ΗΑΕ ως μιας βασισμένης σε κοινά συμφέροντα και κοινές προτεραιότητες.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΑΕ ήταν ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Eisa Al Mazrouie. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ ήταν η αναπληρώτρια υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για θέματα πολιτικής Amanda Dory.

Πηγή: US Department of Defence

Σχολιάστε