Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή έχει επιδεινωθεί λέει ο Ουκρανός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι η κατάσταση στην πρώτη γραμμή έχει επιδεινωθεί ενόψει των πολλαπλών ρωσικών επιθέσεων και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από θέσεις στην ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ, σύμφωνα με το BBC.

Η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ανωτερότητά της σε ανθρώπινο δυναμικό και πυροβολικό προτού οι ουκρανικές δυνάμεις πάρουν το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ και αφού τα ουκρανικά στρατεύματα παλεύουν επί μήνες με έλλειψη πυρομαχικών, στρατευμάτων και αεράμυνας.

«Η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί», δήλωσε ο στρατηγός Syrskyi σε ανάρτηση στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram την Κυριακή και επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν αποσυρθεί από ορισμένες από τις θέσεις τους σε περιοχή του Ντόνετσκ.

Μεγάλο μέρος των μαχών διεξάγεται γύρω από το Chasiv Yar που ελέγχεται από το Κίεβο και που η Ρωσία προσπαθεί να φτάσει μετά την κατάληψη της Avdiivka. Νέες αμυντικές γραμμές είχαν αναπτυχθεί πιο δυτικά σε ορισμένες περιοχές, με τον στρατηγό Syrskyi να παραχωρεί την απώλεια εδάφους στους προελαύνοντες Ρώσους. Η Μόσχα είχε εξασφαλίσει «τακτικές επιτυχίες σε ορισμένους τομείς», είπε ο Ουκρανός Στρατηγός και πρόσθεσε ότι οι αναπαυόμενες ουκρανικές ταξιαρχίες εναλλάσσονταν σε αυτές τις περιοχές για να αντικαταστήσουν μονάδες που είχαν υποστεί απώλειες.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας νωρίτερα την Κυριακή ανέφερε ότι τα στρατεύματά του κατέλαβαν το χωριό Novobakhmutivka, περίπου 10 χιλιόμετρα (6 μίλια) βόρεια της Avdiivka.

Σχολιάστε