
Τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Τουρκία κάνουν λόγο για άνοδο στο 85,5% τον Οκτώβριο, όμως την ίδια ώρα τα ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση στο 185,34%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 3/11, ο πληθωρισμός στη χώρα βρίσκεται στα υψηλότερά επίπεδα σε διάστημα σχεδόν 25ετίας.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος μετρά τι πληρώνουν οι καταναλωτές για αγαθά και υπηρεσίες, αυξήθηκε στο 85,5% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, από το 83,5% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας Turkstat.
Ο δείκτης για τον πληθωρισμό ενισχύθηκε για 17ο συνεχόμενο μήνα, με ώθηση από την ανορθόδοξη οικονομική πολιτική του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της – επισήμως – ανεξάρτητης Κεντρικής Τράπεζας η οποία επιμένει στην χαλάρωση των βασικών επιτοκίων, την ώρα που οι Κεντρικές Τράπεζες στον υπόλοιπο κόσμο αυξάνουν τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τον αυξημένο πληθωρισμό.
Πηγή: CNN.GR
Δείτε την αποκαλυπτική εκπομπή: