Κορβέτα Gowind / Πηγή εικόνας: Ahmed XIV
Κορβέτα κλάσης Ντόχα / Πηγή εικόνας: Ficantieri

Σημαντικά στοιχεία για την επανεκκίνηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας ειπώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ναυπηγεία και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, αλλά και από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο mononews.gr.

Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό

Στη συνάντηση με τους συνδικαλιστές και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν τα εξής:

– Η εισήγηση και η απόφαση για τη ναυπήγηση των τεσσάρων κορβετών θα γίνει από το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι τρεις κορβέτες θα κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία και μία στο εξωτερικό, ενώ δεν διευκρινίστηκε ποιο ναυπηγείο θα αναλάβει τις εργασίες.

Πηγή εικόνας: Pinterest

– Η συνολική δαπάνη θα προσεγγίσει τα 1,5 – 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ!

– Το Πολεμικό Ναυτικό και η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών θα αποφασίσουν και θα εισηγηθούν ποιες κορβέτες τελικά θα επιλεγούν.

Η απόφαση για τις κορβέτες επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, θα ληφθεί το επόμενο δίμηνο, δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΚΟ και θα δαπανηθούν άλλα 400 εκ. ευρώ.

Σε εξέλιξη είναι ακόμη και ο σχεδιασμός και άλλων προγραμμάτων από το Πολεμικό Ναυτικό που περιλαμβάνουν την κατασκευή κανονιοφόρων και περιπολικών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Έχουν κατατεθεί άλλες δύο προτάσεις για τις κορβέτες, εκτός από τον ιταλικό όμιλο της Fincantieri.

Διαβάστε περισσότερα>>