Η Γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM AUVERGNE σε κοινή άσκηση με το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης. Φώτο ΓΕΕΘΑ

Μετά την υπογραφή από μέρους της Ελλάδος της Αμυντικής Συμφωνίας με τη Γαλλία, με ρήτρα μάλιστα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής και την αναθεωρημένη MDCA με τις ΗΠΑ, έρχονται τώρα και στρατιωτικές ασκήσεις να δώσουν σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Σχολιασμός της επικαιρότητας με το Γεώργιο Παπασημάκη
Φώτο ΓΕΕΘΑ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, «Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ με την Γαλλική Φρεγάτα AUVERGNE, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Κατά την διάρκεια της συνεκπαίδευσης, εκτελέστηκαν αντικείμενα σύνθεσης και ανταλλαγής τακτικής εικόνας, επικοινωνιών, προχωρητικών ελιγμών και αντιαεροπορικού πολέμου (Air Defence Exercise-ADEX) με συμμετοχή 7 αεροσκαφών F-16 από τις 110, 111, 115, 116 Πτέρυγες Μάχης (ΠΜ) και 1 F-4 από την 117 ΠΜ.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο».

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Δείτε το βίντεο: