Ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο (Φωτογραφία: CC- Doomych/Wikipedia)

Σύμφωνα με τo Al Arabiya, την Κυριακή, οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ ενάντια σε ελικόπτερο των ρωσικών δυνάμεων, που εκτελούσε αποστολή στα περίχωρα της επαρχίας Αλ-Χασάκα στα βόρεια της Συρίας. Το ελικόπτερο κατάφερε να αποφύγει να χτυπηθεί από πύραυλο εξαπολύοντας θερμικές παγίδες που «τυφλώνουν» τα συστήματα καθοδήγησης υπερύθρων.

Πηγή: Πέτρος Κράνιας – CAPITAL

Το Hawar News αναφέρει, επικαλούμενο πηγές, ότι δύο ρωσικά ελικόπτερα δέχθηκαν πυρά κοντά στο χωριό al-Dardara, κοντά στη ρωσική στρατιωτική βάση, όπου φέρεται να κατευθύνονταν τα ελικόπτερα. Τα ελικόπτερα απάντησαν με πυρά στις θέσεις των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Σύμφωνα με το avia-pro, τα Ρωσικά ελικόπτερα επιτέθηκαν από τουρκικό έδαφος πάνω από τη βόρεια Συρία.

Φώτο: Dmitriy Vinogradov – Sputnik

Αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το τουρκικό έδαφος σε δύο ρωσικά ελικόπτερα που περιπολούσαν στην περιοχή στη συριακή επαρχία Χασάκα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, όταν ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να εμποδίσει τον τουρκικό στρατό να επιτεθεί στο έδαφος του οικισμού Al-Dardara, που βρίσκεται βόρεια της πόλης Tel Tamr. Πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα παρέχονται από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων North Press Agency.

Δείτε το βίντεο:

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis