Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παραβρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021, στην υπογραφή συμβάσεως μισθώσεως παραχωρήσεως για τη στέγαση εκπαιδευομένων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), σε χώρο ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Αμύνης (ΤΕΘΑ).

Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του Διευθυντή του ΤΕΘΑ Αντιστρατήγου ε.α. Αντωνίου Κονδύλη και του Ακολούθου Αμύνης των ΗΑΕ στην Ελλάδα Ταξιάρχου Γιασίμ Σουράφα (JassimAbdullaAdbulLatifJassimShurafa), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Πρέσβη των ΗΑΕ στην Αθήνα κ. Σουλεϊμάν Χαμίντ Αλμαζρούι (SulaimanHamidAlmazroui).

Προβλέπει την παραχώρηση έναντι αντιτίμου, εκτάσεως 88.349 τ.μ. εκ του Στρατοπέδου «Μελλίδη» στον Αυλώνα Αττικής για μια δεκαετία, ώστε να δημιουργηθούν σύγχρονες εγκαταστάσεις για τη στέγαση και εξυπηρέτηση εκπαιδευομένου προσωπικού των ΗΑΕ στην ΕΑΒ Α.Ε.

Οι εγκαταστάσεις που θα αναγερθούν θα είναι σύμφωνες με την κείμενη εθνική Νομοθεσία και μετά την πάροδο του εδαφονομίου των 10 ετών (ή της παράτασης που αμοιβαίως συμφωνηθεί) θα αποτελέσουν ιδιοκτησία του ΤΕΘΑ.

Σημειώνεται ότι η υπογραφή της Συμβάσεως με ξένο κράτος πραγματοποιείται από το ΤΕΘΑ για πρώτη φορά κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τροποποίηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου.