🔴LIVE Drone και anti-drone σε κάθε Ελληνική στρατιωτική μονάδα – Γεωπολιτικές εξελίξεις

Drone – Anti-drone σε κάθε μονάδα του Ελληνικού Στρατού

«Πρέπει, επίσης, να μπούμε στην εποχή των drones. Κάθε μονάδα του Ελληνικού Στρατού θα έχει δυνατότητα αντι-drone και οι 3 από τους 4 τύπους των Ταγμάτων που δημιουργούμε, θα έχουν και δυνατότητα να εκπέμπουν drones», είπε ο Δένδιας.

«Θα καταργήσουμε περισσότερους από 30 Σχηματισμούς, θα ενοποιήσουμε Σχηματισμούς, ώστε να μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε ανθρώπινο δυναμικό και να μεγαλώσουμε την ισχύ πυρός. Πάμε στο Στρατό σε μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία, με ευέλικτες μονάδες, μεγάλης πληρότητας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μονάδες στο Έβρο, όχι μονάδα. Μονάδες στον Έβρο που έχουν πληρότητα κάτω από 30%. Και υπάρχει μονάδα στην Πελοπόννησο που έχει πληρότητα 130%. Αυτό δεν έχει λογική», είπε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ.

Ελληνικό Iron Dome

Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ισραήλ για την ανάπτυξη αντιαεροπορικού – αντιπυραυλικού συστήματος αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ εμπνευσμένο από τοIron Dome.

300 εκατ. ευρώ για πυραύλους, τεθωρακισμένα και πυρομαχικά απο την ΕΕ για την κοινή Άμυνα

Η Ευρωπαική Επιτροπή ενέκρινε τη χρηματοδότηση πέντε διασυνοριακών έργων, για τη στήριξη κοινών προμηθειών αμυντικών προϊόντων από τα κράτη μέλη σε τρεις κρίσιμους τομείς: συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας, σύγχρονα τεθωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ

Ελληνικό Iron Dome, 200 μαχητικά αεροσκάφη F-35, Rafale, Viper και νέες φρεγάτες Belharra

Πολεμική Αεροπορία με 200 μαχητικά αεροσκάφη 4,5ης και 5ης Γενιάς, Πολεμικό Ναυτικό με 20 κύριες μονάδες επιφάνειας (φρεγάτες – κορβέτες), προσθήκη στρατηγικών πυραύλων, χρήση drone κι αντί – drone συστημάτων σε κάθε μονάδα. Επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν δορυφόρο.

Δείτε την ανάλυση:


Ανακάλυψε περισσότερα από Ereunitiko

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αναρτήσεις στο email σας.

Σχολιάστε