Kατηγορίες
Ένοπλες Δυνάμεις Ειδήσεις Ελλάδα Πολεμικό Ναυτικό

Γαλλικά υποβρύχια εναντίον Γερμανικών για το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδος (βίντεο)

Υποβρύχιο 209 mod 1400 της Γερμανίας / Πηγή εικόνας: thyssenkrupp-marinesystems

Η δυνατότητα και των δύο τύπων Γαλλικών υποβρυχίων κλάσης Barracuda και Scorpene να φέρουν στρατηγικούς πυραύλους Scalp Naval, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Επίσης, η ισχυρή συμμαχική σχέση Αθηνών – Παρισίου σε αντιδιαστολή με τη συμπεριφορά της Γερμανίας η οποία επιμένει να εξοπλίζει την Τουρκία και να καθυστερεί συστηματικά την παράδοση των τορπιλών SeaHake Mod4 για το Πολεμικό Ναυτικό φαίνεται ότι δίνει λογικό προβάδισμα στη Γαλλία.

Υποβρύχιο Barracuda της Γαλλίας / Πηγή εικόνας: naval-group

Είναι εκπεφρασμένη η βούληση από Ελληνικής πλευράς για ανανέωση του ισχυρού υποβρυχιακού στόλου της Ελλάδος με τον εκσυγχρονισμό των 4 υποβρυχίων αναερόβιας πρόωσης τύπου 214 και την αγορά 4 έως έξι νέων υποβρυχίων.

Πιο πιθανούς διεκδικητές του προγράμματος αυτού θεωρούμε τη Γαλλική Naval Group και τη Γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems.

Σε αυτή την εκπομπή παρουσιάζουμε αναλυτικά τις δυνατότητες των Γαλλικών και των Γερμανικών υποβρυχίων και τη γεωπολιτική διάσταση του θέματος:


Ανακάλυψε περισσότερα από Ereunitiko

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αναρτήσεις στο email σας.

Γεώργιος Παπασημάκης's avatar

Από Γεώργιος Παπασημάκης

Ενημέρωση για Ελλάδα, Κύπρο, Απανταχού Ελληνισμό, Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική.

Σχολιάστε