Kατηγορίες
Διεθνή Ειδήσεις Εξοπλιστικά

Ξεκινούν πτήσεις τα UAV Heron της Γερμανίας

IAI Heron UAV / Πηγή εικόνας: USAF

Στις 2 Μαΐου 2024, η γερμανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι τα UAV Heron TP της IAI – Israel Aerospace Industries, που μισθώθηκαν από το 2018, είναι έτοιμα για πτήσεις στη Γερμανία και παγκοσμίως, με πτήσεις να ξεκινούν στα μέσα Μαΐου.

Το IAI Heron ( Machatz-1 ) είναι μη επανδρωμένο εναέριο όχημα μεγάλης αντοχής μεσαίου υψομέτρου UAV που αναπτύχθηκε από το τμήμα Malat (UAV) της Israel Aerospace Industries.

Είναι ικανό για αεροπορικές επιχειρήσεις Μεσαίου Υψόμετρου Μεγάλης Αντοχής (MALE) διάρκειας έως και 52 ωρών σε έως και 10,5 km (35.000 πόδια).

Έχει επιδείξει 52 ώρες συνεχούς πτήσης, αλλά η πραγματική λειτουργική μέγιστη διάρκεια πτήσης είναι μικρότερη, σύμφωνα με το ωφέλιμο φορτίο και το προφίλ πτήσης. Μια προηγμένη έκδοση, το Heron TP, είναι επίσης γνωστή ως IAI Eitan.

Υπενθυμίζουμε ότι και η Ελλάδα διαθέτει UAV Heron με μίσθωση από το Ισραήλ.


Ανακάλυψε περισσότερα από Ereunitiko

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αναρτήσεις στο email σας.

Γεώργιος Παπασημάκης's avatar

Από Γεώργιος Παπασημάκης

Ενημέρωση για Ελλάδα, Κύπρο, Απανταχού Ελληνισμό, Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική.

Σχολιάστε