Kατηγορίες
Διεθνή Ειδήσεις

Ρομποτικά οχήματα UGV καμικάζι καταστρέφουν οχυρώσεις στο πεδίο της μάχης

Πηγή εικόνας: (Print screen) Telegram Channel @63ombr

Στις 22 Απριλίου 2024 στρατιώτες της 63ης ανεξάρτητης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του Ουκρανικού στρατού παρουσίασαν επιθετική ενέργεια επίγειου καμικάζι drone UGV εναντίον θέσεων μάχης του Ρωσικού στρατού. Δείτε το βίντεο με την επιχείρηση εδώ.

Στο συγκεκριμένο βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα το ουκρανικό drone να πραγματοποιεί ελιγμούς πολύ κοντά στις Ρωσικές θέσεις. Κάποια στιγμή το UGV αυτοκτονίας, παύει να κινείται, εκρήγνυται πάνω από στρατιωτική θέση μάχης και αυτοκαταστρέφεται προκαλώντας ζημιές στα οχυρώματα.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύγχρονα πεδία των μαχών σε Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Καύκασο και Λιβύη έχουν αποδείξει τη μεγάλη αξία των μη επανδρωμένων οχημάτων σε ξηρά, θάλασσα και αέρα κάτι που φαίνεται να αντιλαμβάνεται και η Ελληνική πολιτικοστρατιωτική ηγεσία και να κινείται προς την ορθή κατεύθυνση της ενίσχυσης της χώρας στον συγκεκριμένο τομέα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως UAV / Drones / UCAV για αεροπορικές επιχειρήσεις επιτήρησης – παρακολούθησης και κρούσης, UGV για χερσαίες, USV για θαλάσσιες και UUV για υποβρύχιες θα έχουν διαρκώς όλο και μεγαλύτερη χρήση από τους σύγχρονους στρατούς.

Μεγάλη ζημιά σε υψηλής αξίας στόχους και υποδομές, αντιστρόφως ανάλογη της μικρής σε σχέση με το στόχο αξίας των μη επανδρωμένων και χωρίς το διακύβευμα απώλειας της ανθρώπινης ζωής από τη μεριά του χρήστη του drone αποτελούν το μεγάλο τους πλεονέκτημα.


Ανακάλυψε περισσότερα από Ereunitiko

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αναρτήσεις στο email σας.

Γεώργιος Παπασημάκης's avatar

Από Γεώργιος Παπασημάκης

Ενημέρωση για Ελλάδα, Κύπρο, Απανταχού Ελληνισμό, Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική.

Σχολιάστε