
Στόχος της Χαμάς ήταν επίσης η ακύρωση του οικονομικού διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης, του λεγόμενου India-Middle East-Europe Economic Corridor – IMEC, με συμβαλλόμενα μέρη Ινδία, ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και ΕΕ.
Σας έχω πει από το πρωινό της έβδομης Οκτωβρίου όπου είδαμε τη χαμάς να διεξάγει την τρομερή επίθεση εναντίον του Ισραήλ, μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων, ότι κύριος στόχος της ήταν μεταξύ άλλων να σταματήσει την εξομάλυνση των σχέσεων Ισραήλ Σαουδικής Αραβίας.
Κατάλαβε η χαμάς ότι αν συνεχίσει έτσι, το Ισραήλ σταδιακά θα τα βρει με όλα τα αραβικά κράτη και έτσι η χαμάς στην ουσία δεν θα είχε υποστηρικτές και δεν θα είχε λόγο ύπαρξης γιατί ο υπόλοιπος αραβικός κόσμος σταδιακά θα προχωρούσε εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ. Ας δούμε αποκαλυπτικό βίντεο του τι έλεγε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πριν επανεκλεγεί που αποδεικνύει ακριβώς αυτά που σας λέγαμε:
«Ο στόχος μου και το λέω ανοιχτά, αν όπως ελπίζω θα σχηματίσω κυβέρνηση πολύ σύντομα, είναι να συνεχίσω την επέκταση του κύκλου της ειρήνης στον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πραγματικά ένα Κβαντικό Άλμα και πάλι, επειδή υπάρχει μια χώρα που είναι στενός γείτονας που είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτή είναι η Σαουδική Αραβία και αν μπορέσω αν μπορέσω να επιτύχω μια Σαουδική – Ισραηλινή Ειρήνη θα είμαστε καλά στη ρίζα του τερματισμού της αραβοισραηλινής σύγκρουσης και θα μείνει με την σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης, αλλά θα είναι πολύ πιο διαχειρίσιμη και θα έχουμε αλλάξει ιστορία», έλεγε ο Νετανιάχου πριν επανεκλεγεί, συνεπώς οι τρομοκράτες γνώριζαν το στόχο του, οι κινήσεις για εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία είχαν ήδη γίνει και για αυτό οι τρομοκράτες της Χαμάς χτύπησαν το Ισραήλ το μοιραίο πρωινό της 7ης Οκτωβρίου με χιλιάδες Ισραηλινούς και Άραβες αμάχους να έχουν πέσει θύματα αυτού το πολέμου.
Γεώργιος Παπασημάκης
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:
Όπως διαβάζουμε στο moneyreview, στο περιθώριο της διάσκεψης των G20 στο Νέο Δελχί στις 10 Σεπτεμβρίου, υπογράφηκε μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη δημιουργία του οικονομικού διαδρόμου Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (India-Middle East-Europe Economic Corridor – IMEC). Τα συμβαλλόμενα μέρη είναι η Ινδία, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η ΕΕ. Ο IMEC είναι ασφαλώς το Mega Project των ΗΠΑ για τον υποσκελισμό της Κίνας και τοy κινεζικoύ διαδρόμου «One Belt one Road», από τον οποίο αποχώρησε πρόσφατα η Ιταλία, διόλου τυχαία, όπως δείχνει η σύνθεση όσων υπέγραψαν το μνημόνιο στην G20.
Το έργο στοχεύει, όπως αναφέρει το μνημόνιο, να αποτελέσει την εναλλακτική οδό στρατηγικής σημασίας για τη σύνδεση της Ινδίας, της χώρας με την ταχύτερη ανάπτυξη και τον μεγαλύτερο πληθυσμό στον πλανήτη (περίπου 1,39 δισεκατομμύρια), με την πλούσια σε ενέργεια Μ. Ανατολή, αλλά και την Ευρώπη. Στοχεύει επίσης να προσφέρει σημαντικά οφέλη και στις χώρες της Νότιας Ασίας, που δεν βρίσκονται στη ζώνη επιρροής της Κίνας και στις χώρες από τις οποίες θα διέρχεται.
Ο IMEC, κατά τον σχεδιασμό, θα αποτελείται από δύο διαδρόμους, τον ανατολικό, θαλάσσιο μεταξύ Ινδίας και Αραβίας, και τον βόρειο, μεικτό μεταξύ Σ.Αραβίας και Ευρώπης. Ο ανατολικός διάδρομος θα ξεκινά από τα λιμάνια της δυτικής ακτής των Ινδιών. και θα καταλήγει στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο βόρειος διάδρομος θα αποτελείται από σιδηροδρομική γραμμή, η οποία θα διασχίζει τα ΗΑΕ και τη Σαουδική Αραβία και θα φθάνει μέσω Ιορδανίας στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα (το οποίο σημειωτέο ανήκει στον ινδικό όμιλο Adani Group). Από εκεί, η μέσω θαλάσσης ο διάδρομος θα ολοκληρώνεται σε μεσογειακά λιμάνια της Ευρώπης, όπως ο Πειραιάς, αφαιρώντας Γεωπολιτικό Δυναμικό από την Τουρκία, το οποίο μετατοπίζεται στον Ελληνισμό (Ελλάδα/ Κύπρο),
Ο IMEC θα συμπεριλαμβάνει παράλληλο αγωγό εξαγωγής υδρογόνου, υποβρύχια καλώδια ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών, και δίκτυο ηλιακών συλλεκτών. Στόχος είναι η ανάπτυξη τριών θεματικών υπό-διαδρόμων, τροφίμων, πράσινης ενέργειας και «οικονομίας της πληροφορίας». Ο δεύτερος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Σαουδική Αραβία, η οποία προσπαθεί να υπερβεί την «μονοκαλλιέργεια» των υδρογονανθράκων, ο δε τρίτος για τον αναπτυσσόμενο τεχνολογικό κλάδο της Ινδίας. Η παράκαμψη του Σουέζ υπολογίζεται πως θα συντομεύσει τον χρόνο μεταφορών μεταξύ Ινδίας και Ευρώπης κατά 40%. – Πηγή: MONEYREVIEW
Ανακάλυψε περισσότερα από Ereunitiko
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αναρτήσεις στο email σας.