Το VBL Ultima είναι η νέα έκδοσηVBL, όπου ο αρχικός κινητήρας ντίζελ 95 ίππων αντικαθίσταται από έναν νέο κινητήρα ντίζελ 130 ίππων και από ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, που επιτρέπει ταχύτητα μεγαλύτερη από τα 95 km/h του αρχικού προτύπου, καθώς και βελτιωμένη επιτάχυνση.

Τα αναβαθμισμένα τεθωρακισμένα διαθέτουν νέο σύστημα υποβοήθησης πέδησης και βελτιωμένα συστήματα εμπρός και πίσω ανάρτησης για την προσαρμογή του αυξημένου ωφέλιμου φορτίου, περιλαμβάνουν δε και κλιματισμό για βελτίωση της άνεσης κατά τη λειτουργία.

Η αναβαθμισμένη έκδοση Ultima έχει λάβει πολύ καλές κριτικές από το προσωπικό του Ελληνικού Στρατού σύμφωνα με τη Γαλλική εταιρεία, που ανακοίνωσε πως θέλει να αξιοποιήσει τη μακροχρόνια συνεργασία της με τον Ελληνικό Στρατό και να προσφέρει το πακέτο αναβάθμισης Ultima σε ολόκληρο τον στόλο των VBL που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε υπηρεσία.

Το VBL Ultima του Ελληνικού στρατού μπορεί να εξοπλιστεί με αντιαρματικούς πυραύλους Akeron MP, ενώ σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι συζητήσεις με την MBDA βρίσκονται σε εξέλιξη.

Δείτε την εκπομπή: