Ο ιδρυτής της ιδιωτικής ομάδας μισθοφόρων Wagner, Yevgeny Prigozhin, κάνει μια δήλωση καθώς στέκεται δίπλα στους μαχητές Wagner σε μια άγνωστη τοποθεσία, σε αυτή τη στατική εικόνα από βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. (Υπηρεσία Τύπου Concord/Reuters)

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περίπου το 95% του Artyomovsk (Bakhmut) και το υπόλοιπο 5% δεν έχει καμία επιρροή στην πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, λέει ο ιδρυτής της Wagner PMC Yevgeny Prigozhin.

«Σχεδόν το 95% της επικράτειας της πόλης έχει καταληφθεί στο Artyomovsk μέχρι σήμερα. Το υπόλοιπο 5% δεν παίζει κανέναν ρόλο για τη λεγόμενη ανάπτυξη της προόδου και την πορεία του «Κόκκινου Στρατού» πιο δυτικά. Δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα δεν επηρεάζουν καθόλου την πρόοδο της στρατιωτικής επιχείρησης», είπε, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Prigozhin στο κανάλι Telegram.

Κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του για την έλλειψη πυρομαχικών, είπε ο Πριγκόζιν. «Το προσωπικό της Wagner PMC θα διατηρηθεί για τις επόμενες επιχειρήσεις προς συμφέρον της Ρωσίας», σημείωσε.

Ο ιδρυτής της Wagner PMC είπε επίσης ότι δεν είχε φιλοδοξίες να αφήσει το στίγμα του ως το πρόσωπο «που πήρε το Artyomovsk». «Έχω φιλοδοξίες να υπηρετήσω το έθνος και το κράτος μας», πρόσθεσε.

Πηγή: Πρακτορείο TASS