Μπορούν να φέρουν πυραύλους αέρος – αέρος, αέρος – εδάφους και αντιπλοϊκούς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ, από την Τετάρτη 9 έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Leonardo Aircraft Division» και «Leonardo Helicopters Division», στην Ιταλία, στο πλαίσιο της έλευσης του νέου εκπαιδευτικού αεροσκάφους Μ-346 στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο Πτήσεων, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.

M-346 / Πηγή εικόνας: HAF

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΑ συναντήθηκε με τον Managing Director, κ. Marco Zoff, τον Senior Vice President Commercial & Customer Services, κ. Dario Marfe και τον Vice President International Campaigns, Italian Government Export Support, κ. Francesco Barontini, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη της παραγωγής του αεροσκάφους Μ-346 και της εν συνεχεία υποστήριξης των αεροσκαφών C-27J, για το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35 και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ μπροστά σε ελαφρό μαχητικό – εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346 της Leonardo. Πηγή εικόνας: HAF

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022, συμμετείχε σε πτήση με το αεροσκάφος Μ-346 όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις επιδόσεις του αεροσκάφους, ενώ συνομίλησε με την ελληνική αποστολή που βρίσκεται εκεί.

Δείτε την εκπομπή με τις δυνατότητες των νέων ελαφρών μαχητικών – εκπαιδευτικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας: