Σε Συρία και Ιράκ επαρκούν οι πλατφόρμες μας F-16 Block 40 και 50/50+ αναφέρει.

Ο Σαχίν υποστηρίζει ότι ο στόλος των μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας χρειάζεται ενίσχυση τόσο ποιοτική όσο και ποσοτική στην παρούσα κατάσταση, με τις δυνατότητες που έχουν αρχίσει να αποκτούν οι χώρες γύρω από την Τουρκία, αναφερόμενος κυρίως στην Ελλάδα.

«Πολλές χώρες γύρω μας προμηθεύονται μαχητικά αεροσκάφη 4,5 γενιάς. Η Ελλάδα έρχεται πρώτη με τον εκσυγχρονισμό των F-16 Block 70 και την προμήθεια Rafale. Τα F-16 Block 70 θα προσφέρουν ένα σημαντικό αποτρεπτικό πλεονέκτημα για την Τουρκία, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο… Σε Συρία και Ιράκ επαρκούν οι πλατφόρμες μας F-16 Block 40 και 50/50+», υποστηρίζει, προσθέτοντας ότι:

«Σίγουρα, το F-16 Block 70 δεν αποτελούν εναλλακτική για τα F-35. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να εξοικονομήσουμε τα χρήματα που πληρώσαμε για τα F-35 και χρειαζόμαστε επίσης ένα σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος μέχρι να κατασκευαστεί το εθνικό HÜRJET. Επί του παρόντος, χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος. Το 70 είναι το μόνο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας», σημειώνει ο Τούρκος ειδικός, προσθέτοντας ότι «δεν είναι εύκολο και χρειάζεται πολύς χρόνος για να προμηθευτούμε αεροπλάνα από άλλες χώρες. Για αυτούς και για παρόμοιους λόγους, η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να αποτύχει στην κατασκευή του εθνικού αεροσκάφους HÜRJET.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sigmalive

Δείτε το βίντεο: