Πηγή εικόνας: ΓΕΕΦ

 

Την Τρίτη και Τετάρτη, 01 – 02 Φεβρουαρίου 2022, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) του Βασίλειου της Σαουδικής Αραβίας, Πτέραρχος Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, συνοδευόμενος από στρατιωτική αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Ο Πτέραρχος, Fayyad bin Hamed Al-Ruwaili, έτυχε επίσημης υποδοχής στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) και στην συνέχεια είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΦ, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη. Ακολούθως, ενημερώθηκε αναφορικά με την αποστολή, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΕΦ, ενώ ακολούθησαν διευρυμένες επαφές με τις αντιπροσωπείες των στρατιωτικών επιτελείων των δύο χωρών. Αντίστοιχα, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή των δύο Αρχηγών, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, καθώς και θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δυο χώρες ενώ διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων τους.

Μέλη της αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας, επισκέφθηκαν το Κέντρο Συντονισμόυ Έρευνας και Διάσωσης όπου ενημερώθηκαν για την αποστολή και τις δυνατότητές του.

Ο Αρχηγός των ΕΔ της Σαουδικής Αραβίας έγινε επίσης δεκτός από την Α.Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Η επίσκεψη του Αρχηγού των ΕΔ της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο, εντάσσεται στο ευρύ πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις αντίστοιχες ένοπλες δυνάμεις φίλιων και συμμαχικών χωρών, ενισχύοντας τον διάλογο για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Δείτε και: