«Ο Σεβασμιώτατος Υπουργός Άμυνας Mohammed Al Bawardi δέχθηκε τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη χώρα, εξοχότατο Togay Tunshir, ο οποίος τόνισε το βάθος της φιλίας μεταξύ ΗΑΕ και Τουρκίας σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στον αμυντικό και στρατιωτικό πεδίο, και τη σημασία της ώθησής τους προς ευρύτερους και ευρύτερους ορίζοντες προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη και ευημερία και για τις δύο χώρες», έγγραψε στο λογαριασμό του στο twitter το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Πηγή εικόνας: Ministry Of Defence Of The United Arab Emirates / Twitter

Τη Δευτέρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία συζήτησαν τρόπους για να αναπτύξουν σχέσεις αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας τα αποτελέσματα των οποίων θα προωθήσουν σε ‘ευρύτερους ορίζοντες’.

Η συζήτηση έγινε στο υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων- ΗΑΕ μεταξύ του υπουργού Άμυνας Μοχάμεντ μπιν Αχμέντ αλ Μποουάρντι και του Τούρκου πρέσβη στη χώρα του Κόλπου Τογκάι Τουνσίρ, όπως αναφέρει το επίσημο Πρακτορείο Ειδήσεων των ΗΑΕ (WAM).

Από την πλευρά των Εμιράτων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ματάρ Σαλέμ αλ Νταχέρι, υφυπουργός του υπουργείου Άμυνας, και πλήθος ανώτατων αξιωματικών και στελεχών του υπουργείου, καθώς και η αντιπροσωπεία που συνόδευε τον Τούρκο πρέσβη, σύμφωνα με το «WAM».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο αλ Μποουάρντι τόνισε «την εμβάθυνση των φιλικών σχέσεων μεταξύ ΗΑΕ και Τουρκίας σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στον αμυντικό και στρατιωτικό, και τη σημασία της ώθησής τους προς ευρύτερους ορίζοντες προκειμένου να επιτευχθεί ανάπτυξη και ευημερία για τις δύο χώρες».

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τρόπους ανάπτυξης σχέσεων αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας για την εξυπηρέτηση των κοινών συμφερόντων των δύο χωρών», πρόσθεσε η WAM.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν επίσης «απόψεις για μια σειρά περιφερειακών και διεθνών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρέσβης επιβεβαίωσε «την προθυμία της χώρας του να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να ανοίξει νέους ορίζοντες για συνεργασία και κοινή εργασία μεταξύ των δύο χωρών», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΑΕ έγιναν μάρτυρες ενός ‘κβαντικού άλματος’ σε συνδυασμό με μια επίσκεψη που έκανε τότε ο διάδοχος του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, μετά από πρόσκληση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην επίσκεψη αυτή υπογράφηκαν μια σειρά συμφωνιών και μνημονίων κατανόησης από τα δύο μέρη για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Πηγή: echedoros-a.gr