«Πριν από λίγες ώρες, ένα drone έριξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο στρατιώτης μας πέθανε, αυτή η πληροφορία δεν έχει μπει καν στο ρεπορτάζ», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-1, ο ο επικεφαλής της δημοκρατίας Denis Pushilin / Πηγή εικόνας: AA

ΜΟΣΧΑ, 1 Φεβρουαρίου. /TASS/.

Ένας στρατιώτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (DPR) πέθανε στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς ως αποτέλεσμα έκρηξης συσκευής που έπεσε από drone. Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της δημοκρατίας Denis Pushilin.


«Πριν από λίγες ώρες, ένα drone έριξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο στρατιώτης μας πέθανε, αυτή η πληροφορία δεν έχει μπει καν στο ρεπορτάζ», είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Rossiya-1.

Ο Πουσίλιν τόνισε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός ξένων δημοσιογράφων κοντά στη γραμμή επαφής, γεγονός που μας επιτρέπει να περιμένουμε νέες ενημερωτικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουκρανική πλευρά μπλοκάρει ορισμένα από τα drones, προσπαθώντας να κρύψει την κίνηση του εξοπλισμού και να αποτρέψει τις παραβιάσεις που διαπράττονται καθημερινά από το Κίεβο να μην περιλαμβάνονται στις αναφορές. «Η Ουκρανία εκτοξεύει τα δικά της drones και οι στόχοι είναι ξεκάθαροι και προφανείς. Και δυστυχώς, αυτό δεν είναι μόνο ευφυΐα», τόνισε ο Πουσίλιν.

Ο επικεφαλής του DPR υπενθύμισε ότι η εκπαίδευση πληροφοριών είναι αναπόσπαστο μέρος των προκλητικών ενεργειών. «Τι είναι αυτό; Περιμένουμε προκλήσεις. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, φυσικά, βάσει των δυνατοτήτων μας, αλλά θα αντιδράσουμε ανάλογα με την κατάσταση», είπε, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο. να υποβάλουν αίτηση για κάποια υποστήριξη, αν και οι δημοκρατίες βασίζονται κυρίως στη δύναμή τους.

Πηγή: TASS