Το δημοσίευμα που επαίρεται για την παραγωγή των τουρκικών UAV αναφέρει ότι τα «πολεμικά αεροσκάφη Rafale δεν επαρκούν και ότι είναι απαραίτητη η αγορά του συστήματος αεράμυνας S-500 από τη Ρωσία απέναντι στην αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας». Rafale F3R της Ελλάδος / Πηγή εικόνας: HAF

«Ο ελληνικός Τύπος, παραδέχτηκε ότι υστερεί σε σχέση με την Τουρκία στην παραγωγή UAV και πυραύλων, έγραψε ότι η αγορά των ρωσικών S-500 ήταν απαραίτητη για την ελληνική άμυνα», γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική ‘Haber7’.

Το δημοσίευμα που επαίρεται για την παραγωγή των τουρκικών UAV αναφέρει ότι τα «πολεμικά αεροσκάφη Rafale δεν επαρκούν και ότι είναι απαραίτητη η αγορά του συστήματος αεράμυνας S-500 από τη Ρωσία απέναντι στην αναπτυσσόμενη αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας».

Πολεμική Αεροπορία – Rafale / Πηγή εικόνας: HAF

Μάλιστα, σημειώνει ότι «ενώ οι τουρκικές εγχώριες τεχνολογίες είναι εξοπλισμένες με λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, ο ελληνικός Τύπος ανέφερε, «Είμαστε πολύ πίσω από την Τουρκία απέναντι σε πυραύλους εδάφους-εδάφους μεσαίου βεληνεκούς, εδάφους-αέρος, οπλισμένα UAV, Καμικάζι UAV, ‘αγέλη’ UAV και επιθετικά UAV. Σήμερα, υπάρχει ένας πιθανός πόλεμος. Το αποτέλεσμα του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα προαναφερθέντα τηλεκατευθυνόμενα οπλικά συστήματα χαμηλού κόστους».

Προσθέτει ακόμη ότι η ελληνική παραγωγή UAV δεν μπορεί να ξεκινήσει λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης και επίσης, «οι ΗΠΑ ενήργησαν ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα και αυτό καταστεί αναγκαία την αγορά των ρωσικών S-500».

Ως κατακλείδα σημειώνει ότι «οι πολιτικές ισορροπίες ενδέχεται να αλλάξουν υπέρ της Τουρκίας με τις εξελίξεις στην Ουκρανία».

Πηγές: haber7.com / echedoros-a