Αναβαθμίζουν τις προκλητικές ενέργειές τους οι Τούρκοι στον ουρανό του Αιγαίου με αυξανόμενη χρήση drones.
Πηγή εικόνας: Mustafa.KarabasTUSAS / Wikipedia

Αναβαθμίζουν τις προκλητικές ενέργειές τους οι Τούρκοι στον ουρανό του Αιγαίου και αυτό μάλιστα εμπεριέχει το ποιοτικό στοιχείο, της αύξησης των παραβιάσεων από Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη.

Μάλιστα η Άγκυρα για πρώτη φορά θέλησε να δείξει πως είναι ικανή ταυτόχρονα να χειρίζεται τρία UAV’s ΑΝΚΑ τα οποία ουσιαστικά έκοψαν «σουβλάκι», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από στρατιωτικές πηγές, τον ουρανό του Αιγαίου στη μέση.

Πηγή: Γ.Σ / HELLAS JOURNAL

Και μάλιστα τουλάχιστον ένα από τα Μη Επανδρωμένα παρέμεινε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έως αργά το βράδυ, κοντά στα μεσάνυκτα της Παρασκευής.

Τα τρία UAV’s ξεκίνησαν τις πορείες τους με πρόφαση τουρκική άσκηση έρευνας- διάσωσης, με το πρώτο να εισέρχεται παρανόμως στο FIRΑθηνών και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, από γνώριμο «δρομολόγιο» που χρησιμοποιούν κατά τις έκνομες ενέργειές τους στο κεντρικό- ανατολικό Αιγαίο και τα τουρκικά F-16. Πύλη εξόδου γι’ αυτό το Μη Επανδρωμένο, ιδιαίτερα γνωστή, βορειοανατολικά των Ελληνικών ακριτικών νησιών.

Τ’ άλλα δυο όμως αφού «εισέβαλαν» στον ουρανό που ελέγχει βάση διεθνών συνθηκών η Αθήνα, κινήθηκαν νότια της Ρόδου, έφτασαν στην Κάρπαθο κι από εκεί με βόρεια πορεία ξεκίνησαν ένα pattern καταμεσής του ουρανού του Αιγαίου ακόμη και μέσα στη νύχτα.

Μετά τις αρχικές παράνομες πτήσεις στο όριο του FIR Αθηνών, οι Τούρκοι όπως επισημαίνεται από στρατιωτικές πηγές, προχώρησαν λίγο πιο προσεκτικά, σε σημεία διεθνούς Εναέριου χώρου νότια της Ρόδου. Διαβάστε όλη τη συνέχεια στην πηγή>>

Το σχόλιο μας εδώ: