Ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας της Τουρκίας εξέδωσε Navtex λίγο μετά την ανακοίνωση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με τη NAVTEX, η Τουρκία ζητά αποστρατιωτικοποίηση νοτίως του συμπλέγματος της Μεγίστης, τμήμα της οποίας βρίσκεται μέσα στη θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Ελλάδα. Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νοτίως του Καστελορίζου για τις 2 Φεβρουαρίου για άσκηση όπλων, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Η νέα παράνομη NAVTEX της Άγκυρας / Πηγή εικόνας: Πρώτο Θέμα

Προκλητική ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών κάνει λόγο για δήθεν «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη

Σε προκλητική ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με τη φωτογραφία του Αχμέτ Σαδίκ, αναφέρεται σύμφωνα με το in.gr:

«Την «29η Ιανουαρίου Ημέρα Εθνικής Αντίστασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης», σημείο καμπής του αγώνα για τη διεκδίκηση του δικαιώματος α αναγνωριστεί η «τουρκική» ταυτότητα των ομογενών μας στη Δυτική Θράκη, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε ανυποχώρητοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Πηγή εικόνας: http://www.hisutton.com

Kατασκευή μη επανδρωμένων μίνι υποβρυχίων STM-500 από την Άγκυρα

Στην κατασκευή μη επανδρωμένων μίνι υποβρυχίων STM-500 προχωρεί η Τουρκία. Υποβρύχια που έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν σε ρηχές θάλασσες όπως το Αιγαίο και η Μαύρη Θάλασσα. Όλα αυτά στο πλαίσιο του ψευδοδόγματος της δήθεν «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας

Ο Ερντογάν απέλυσε τον επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας σε συνέχεια της δημοσίευσης των ετήσιων στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Σαίτ Ερντάλ Ντινσέρ, δέχθηκε πυρά μετά τη δημοσίευση των στοιχείων στις αρχές Ιανουαρίου που έθεσαν τον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στο 36,1%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 ετών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Ο Ερντογάν απείλησε τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αντίποινα, αν διασπείρουν περιεχόμενο που βλάπτει τις «κεντρικές αξίες της Τουρκίας»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα που αναδημοσιεύει το Ελληνικό «Βαλκανικό Περισκόπιο», ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε επίσης σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με αντίποινα, αν διασπείρουν περιεχόμενο που βλάπτει τις κεντρικές αξίες της Τουρκίας, γεγονός που προοιωνίζει περαιτέρω λογοκρισία των τουρκικών ΜΜΕ.

Στην έκθεση που δημοσίευσε χθες η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, η Τουρκία ήταν μεταξύ των χωρών όπου η λογοκρισία ψηφιακού περιεχομένου περιόριζε τις δραστηριότητες αμερικανικών εταιρειών.

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, δύο σημαντικά ονόματα από τη Γερουσία των ΗΠΑ κάλεσαν τον Πρόεδρο Μπάιντεν να πολεμήσει τις χώρες που εφαρμόζουν λογοκρισία.

Ανώτεροι γερουσιαστές στις ΗΠΑ κάλεσαν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να καταπολεμήσει τη λογοκρισία που επιβάλλουν χώρες όπως η Τουρκία, η Κίνα και η Ρωσία .

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες από την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC), που συνδέεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναφέρθηκε ότι η λογοκρισία ψηφιακού περιεχομένου σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ρωσία, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ινδία και η Ινδονησία έχει περιορίσει τις δραστηριότητες της αμερικανικές εταιρείες τα τελευταία 5 χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, ενός από τα κορυφαία έντυπα στις ΗΠΑ, επισημάνθηκε ότι αυτές οι χώρες αποτελούν σημαντικές αγορές για αμερικανικές εταιρείες όπως η Google και η Apple .

Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, ο Δημοκρατικός Ρον Γουάιντεν και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάικ Κράπο, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας των ΗΠΑ, κάλεσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσει εμπορικά εργαλεία για την καταπολέμηση της λογοκρισίας σε αυτές τις χώρες.

«Η ελεύθερη έκφραση έχει μειωθεί σημαντικά στην Τουρκία»

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τη λογοκρισία από το 2016 και η ελευθερία της έκφρασης έχει μειωθεί ραγδαία. Αναφέρεται επίσης ότι πολλές ιστοσελίδες μπλοκάρονται, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πιέζονται και πολλοί δημοσιογράφοι, ακτιβιστές και αντιφρονούντες φυλακίζονται.

Το Bloomberg έγραψε ότι το δεύτερο μέρος της έκθεσης ITC, που αναμένεται να δημοσιευθεί τον Ιούλιο, θα περιλαμβάνει επίσης μέτρα για την πρόληψη των οικονομικών επιπτώσεων της λογοκρισίας στις εταιρείες.

Αναφέρεται ότι η έκθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποφάσεις βάσει του νόμου για το εμπόριο, ο οποίος προηγουμένως οδήγησε σε δασμούς κατά της Κίνας.

Ο Δημοκρατικός Ρον Γουάιντεν, εφιστώντας την προσοχή στον μηχανισμό λογοκρισίας στην Κίνα, είπε:

«Δεν είναι τυχαίο ότι οι νόμοι που εμποδίζουν την ελευθερία της έκφρασης στην Κίνα εμποδίζουν επίσης τις αμερικανικές εταιρείες μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας», όπως διαβάζουμε στο echedoros-a.gr