Ρώσοι και Σύροι στρατιώτες κατά τη διάρκεια πρόβας για στρατιωτική παρέλαση στην αεροπορική βάση Hmeimim, Λαοδίκεια, Συρία 2016 / Πηγή εικόνας: EPA

Ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι, δήλωσε ότι οι ρωσικές αρχές απαίτησαν την αποχώρηση ξένων στρατευμάτων από τη Συρία, όπως σημειώνει το RIA Novosti .

Ο Πολυάνσκι τόνισε ότι τα παράνομα στρατεύματα στη Συρία θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως και πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μάχονται κατά της τρομοκρατίας.

Προηγήθηκε η δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που προέβλεψε την επικείμενη αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συρία.

Κατά τη γνώμη του, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εγκαταλείψουν τη χώρα επειδή νοιώθουν «άβολα» και έχουν πολλά προβλήματα στη χώρα με την παρουσία τους εκεί.

«Αποφασίστηκε από τις αρχές της Λιβύης να εξαιρεθούν οι Τούρκοι πολίτες κάτω των 16 ετών και άνω των 55 ετών με τα συνηθισμένα διαβατήρια από τη βίζα εισόδου στη Λιβύη και να χορηγηθεί βίζα πολλαπλής εισόδου ενός (1) έτους στους επιχειρηματίες της χώρας της Τουρκίας», αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Ως μέτρο για την προσέγγιση των δύο χωρών, επίσης, οι κάτοχοι υπηρεσιακών διαβατηρίων, πράσινων διαβατηρίων που εκδίδονται σε δημόσιους υπαλλήλους και διπλωματικών διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν στη Λιβύη χωρίς βίζα.

Όπως σημειώνεται για τις αλλαγές στη βίζα οι Τούρκοι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στην πρεσβεία στην Τρίπολη της Λιβύης ή στο προξενείο στη Μισράτα.

Πηγές: RIA Novosti / Lenta.ru / sondakika.com / echedoros-a.gr εδώ και εδώ