Η κυριότερη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Αίγυπτο είναι αυτή 12 τετρακινητήριων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 J Super Hercules και συναφούς εξοπλισμού, που δεν είναι ακόμη οριστικοποιημένη / Πηγή εικόνας: United States Air Force

Μεγάλες πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού με προορισμό στο Κάιρο, κυρίως μεταγωγικών αεροσκαφών και συστημάτων ραντάρ, εγκρίθηκαν χθες Τρίτη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παρά την αυξανόμενη ανησυχία γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αίγυπτο. Η κυριότερη πώληση είναι αυτή 12 τετρακινητήριων μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 J Super Hercules και συναφούς εξοπλισμού, που δεν είναι ακόμη οριστικοποιημένη. Εκτιμάται πως θα έχει αξία 2,2 δισεκ. δολάρια.

Μεγάλες πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού με προορισμό στο Κάιρο, κυρίως μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 J Super Hercules και συστημάτων ραντάρ, εγκρίθηκαν χθες Τρίτη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Θα επιτρέψει «να βελτιωθούν οι δυνατότητες της Αιγύπτου για την αντιμετώπιση τρεχουσών και μελλοντικών απειλών με τη χορήγηση υποστήριξης στις δυνάμεις της», πιο συγκεκριμένα με «τη μεταφορά εφοδίων, εξοπλισμού και προσωπικού», εξήγησε η Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας (DSCA) του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ανακοίνωσή της. Τα αεροσκάφη αυτά μπορούν επίσης να αξιοποιούνται για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και ναυτικές περιπολίες, πρόσθεσε η DSCA.

Η δεύτερη πιθανή πώληση αφορά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, εκτιμώμενης αξίας 335 εκατομμυρίων δολαρίων, γράφει μεταξύ άλλων το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.