Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί από τους σιίτες, χωρίς να υπάρξουν απώλειες / Πηγή εικόνας:  worldbulletin.net

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν δύο βαλλιστικοί πύραυλοι που είχαν εκτοξευθεί από τους σιίτες, χωρίς να υπάρξουν απώλειες, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

«Τα συντρίμμια των βαλλιστικών πυραύλων που αναχαιτίστηκαν έπεσαν σε διάφορες περιοχές γύρω από το Άμπου Ντάμπι», σύμφωνα με το πρακτορείο.

Την 17η Ιανουαρίου, οι Χούθι ανακοίνωσαν ότι διεξήγαγαν επίθεση στα ΗΑΕ. Οι αρχές του κράτους του Κόλπου έκαναν λόγο για δύο πυρκαγιές στην πρωτεύουσα Αμπού Ντάμπι.

Τα ΗΑΕ είναι ένα από τα βασικά μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία επενέβη στα τέλη του Μαρτίου του 2015 στον πόλεμο στην Υεμένη εναντίον των φιλοιρανών ανταρτών Χούθι

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ