Με αφορμή την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, o κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι φέρνουν μια νέα ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο / Πηγή εικόνας: ΥΠΕΘΑ

«Όταν θέλεις την ειρήνη, πρέπει να προετοιμάζεσαι για πόλεμο. Εμείς επιθυμούμε την ειρήνη και τον διάλογο, αλλά στέλνουμε και ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την εθνική μας κυριαρχία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFm 97,8».

Με αφορμή την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, o κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι φέρνουν μια νέα ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και ότι τέτοιου είδους αγορές, όπως και η προμήθεια των φρεγατών Belharra, ενισχύουν το αμυντικό και γεωπολιτικό αποτύπωμα της χώρας στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, γεγονός -όπως είπε- που έχει προκαλέσει τη σπασμωδική και νευρική αντίδραση της Άγκυρας. «Γιατί δεν έχουμε μόνο τη διάθεση, δεν έχουμε μόνο τους άξιους Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες αλλά και τους Έλληνες πατριώτες οι οποίοι θα την υπερασπιστούν, έχουμε πλέον και τα τεχνικά μέσα, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η FDI (Frégate de Défense et d’Intervention) σε διαμόρφωση FDI HN «Ελληνικό Ναυτικό». Διαθέτει 32 VLS για πυραύλους επιφανείας-αέρος ASTER και εκτοξευτή RAM ως CIWS. Σε συνδυασμό με το ραντάρ SeaFire, το FDI HN είναι μια βαριά οπλισμένη κύρια μονάδα (φρεγάτα) επιφανείας / Πηγή εικόνας: Naval Group

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ακόμη, όπως επισημαίνεται, ότι η Ελλάδα διεθνοποίησε την τουρκική προκλητικότητα, αναδεικνύοντάς την ως ευρωπαϊκό ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε μια διαρκή κινητικότητα επαφών εντός και εκτός Ευρώπης, στέλνοντας το μήνυμα, πρώτον, ότι η Ελλάδα είναι ένας παίκτης που συνομιλεί με όλους με όρους Διεθνούς Δικαίου και, δεύτερον, ότι η εξωτερική της πολιτική δεν είναι μονοθεματική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε και: