Πηγή εικόνας: Naval Group

Στο ναυπηγείο της Group Naval στην πόλη Λοριάν έλαβε χώρα η τελετή για τις φρεγάτες Belharra με την παρουσία των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Φλοράνς Παρλί, με τον Έλληνα ΥΕΘΑ να αναφέρει σύμφωνα με το Hellas Journal: «Η προμήθεια των φρεγατών Belh@rra έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη προμήθεια των δεκαοκτώ αεροσκαφών RAFALE και την επικείμενη προμήθεια έξι ακόμα, αλλάζοντας σελίδα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εισέρχονται έτσι σε μία νέα εποχή, που επιβάλλουν οι καιροί και οι απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας.»

Πέραν όμως από τις φρεγάτες Belh@rra, Γαλλική και Ελληνική, που η ναυπήγησή τους έχει ήδη ξεκινήσει στη Βορειοδυτική Γαλλία, κατά την λιτή αλλά υψηλού συμβολισμού τελετή για το Ελληνικό πλοίο, παρουσία του Έλληνα υπουργού στη Λοριάν, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε ευθέως στην ισχυρή υποψηφιότητα των Γαλλικών κορβετών, στο πλαίσιο της εν εξελίξει «ναυμαχίας».
«Εξελίσσεται η διαδικασία για την επιλογή νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό, όπου η γαλλική κορβέτα GOWIND αποτελεί πολύ ισχυρή υποψηφιότητα.», τόνισε ο Έλληνας υπουργός.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: Hellas Journal

Δείτε το βίντεο:

«Είναι τιμή να καλωσορίσουμε τη Γαλλίδα Υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Florence Parly & τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας στη Lorient. Μια εξαιρετική ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τις εγκαταστάσεις που είναι αφιερωμένες στην 1η ψηφιακή φρεγάτα, τη Φρεγάτα Άμυνας και Επέμβασης (FDI).
Η τοποθεσία μας της Naval Group Lorient είναι ο συνολικός σχεδιαστής και συναρμολογητής του πλοίου (συνολικός σχεδιασμός, κατασκευή κύτους, πλατφόρμα και συστήματα πλοήγησης, δοκιμές). Περισσότερα από 600 άτομα εργάζονται με πλήρη απασχόληση σε αυτό το πρόγραμμα στα ναυπηγεία της Lorient (περισσότεροι από 1200 άνθρωποι συνολικά στα ναυπηγεία), έγγραψε η Naval Group στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.