353.000 Έλληνες του Πόντου οδηγήθηκαν στην εξόντωση από τους Τούρκους, με την Άγκυρα όχι μόνο να αρνείται να αναγνωρίσει την Ποντιακή Γενοκτονία, αλλά να επιτίθεται και εναντίον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Νέα τουρκική πρόκληση με βολές εναντίον της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του επιτέθηκε εναντίον της ΠΤΔ: «Λυπούμαστε για τους αβάσιμους ισχυρισμούς και τις παρατηρήσεις που διαστρεβλώνουν την πρόσφατη ιστορία μας που εξέφρασε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Πρόεδρος της Ελλάδος, σε εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδιασμού της «Αίθουσας για τους Παγκόσμιους Πόντιους Έλληνες Σούρμενα», που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Ελληνικό-Αργυρούπολη. της Αθήνας.

Αυτά δεν αλλάζουν το ίδιο το γεγονός ότι ήταν η Ελλάδα που επιχείρησε να εισβάλει και να καταλάβει την Ανατολία, και ο ελληνικός στρατός διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ειδικά εναντίον αθώων πολιτών στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι μπροστά σε αυτές τις θηριωδίες, που καταγράφηκαν και στην έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει αποζημίωση, σύμφωνα με το άρθρο 59 της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης.

Οι ψεύτικες κατηγορίες που προβάλλει συχνά η Ελλάδα επισκιάζουν τις προσπάθειες για την καθιέρωση ειλικρινούς και ειλικρινούς διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές είναι ασυμβίβαστες με τις ευθύνες που αναμένονται από αξιωματούχους του κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε για άλλη μια φορά τη γείτονά μας Ελλάδα να τηρήσει την κοινή λογική και την εποικοδομητική κατανόηση», καταλήγει η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.