«Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν μια υπόσχεση, τις λεπτομέρειες της οποίας αποκάλυψε ένας Εβραίος ραβίνος, σύμφωνα με την οποία έλαβαν υπόσχεση από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα χτίσει μια συναγωγή στην κατεχόμενη Κύπρο».

Η υπόσχεση δόθηκε κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του Τούρκου προέδρου σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας και της ραβινικής συμμαχίας στις ισλαμικές χώρες, στο προεδρικό συγκρότημα του στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Η τουρκική εφημερίδα Zaman, επικαλούμενη τον διευθυντή του Ραβινικού Συνδέσμου, Ραβίνο Μίντι Τσιτρίκ, ανέφερε τις λεπτομέρειες της επίσκεψης με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Ο διευθυντής του Ραβινικού Συνδέσμου σημείωσε ότι ένας ραβίνος της μη αναγνωρισμένης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ζήτησε από τον Ερντογάν να βοηθήσει να λάβει τις απαραίτητες άδειες, προκειμένου να ιδρύσει συναγωγή.

Ο Τσιτρίκ σημείωσε ότι ο Ερντογάν είπε στον ραβίνο της Βόρειας Κύπρου, «Θα προσφέρουμε βοήθεια αμέσως», σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν έχει ορίσει έναν από τους υπουργούς για να χειριστεί αυτό το έργο.

Στις 23 Δεκεμβρίου, τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για την υποδοχή του Τούρκου προέδρου σε μέλη της τουρκικής εβραϊκής κοινότητας και της Ραβινικής Συμμαχίας των Ισλαμικών Κρατών στο προεδρικό συγκρότημα στην πρωτεύουσα Άγκυρα.

Τα πρακτορεία ειδήσεων σημείωσαν ότι οι ραβίνοι έδωσαν στον Πρόεδρο Ερντογάν ως δώρο και ως ενθύμιο μια μενορά (επτάφωτη λυχνία) από καθαρό χρυσό με επτά κλάδους.

Πηγή: Nziv.net / echedoros-a.gr

Ελπίζω ότι το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος θα βγει από το υπόστεγο το 2023 για να το δείξουμε σε όλο τον κόσμο. Αυτό το βήμα συνεχίζεται ταχύτατα και το εθνικό μας μαχητικό αεροσκάφος θα κάνει την πρώτη του πτήση το 2025 και θα πάρει τη θέση του στους ουρανούς το 2029 ως η δύναμη κρούσης της πολεμικής μας αεροπορίας», είπε ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το sigmalive.