Συνεχίζει το μπαράζ των προκλήσεων στο Αιγαίο η κατοχική δύναμη / Δύο νέες προκλητικότατες NAVTEX συνολικής διάρκειας ενός έτους εξέδωσε η Τουρκία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου με τις οποίες δεσμεύει περιοχές στο Θρακικό Πέλαγος και στο Κεντρικό και Βορειανατολικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά τουρκικών πλοίων.

Δύο νέες NAVTEX συνολικής διάρκειας ενός έτους εξέδωσε η Τουρκία την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου με τις οποίες δεσμεύει περιοχές στο Θρακικό Πέλαγος και στο Κεντρικό και Βορειανατολικό Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά τουρκικών πλοίων.

Συγκεκριμένα η Τουρκία έχει δεσμεύσει με NAVTEX τη θαλάσσια περιοχή στο Θρακικό Πέλαγος μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και βόρεια της Λήμνου αλλά και θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου, Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση από την υδρογραφική υπηρεσία της Σμύρνης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η διεξαγωγή ασκήσεων των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων θα γίνει από 1η Ιανουαρίου του 2022 έως τις 14 Ιουνίου και από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Δείτε τις νέες προκλητικές NAVTEX της κατοχικής δύναμης στην πηγή: ΕΘΝΟΣ