Τα ΗΑΕ απέκτησαν περισσότερα από 60 Mirage 2000-9—περίπου τα μισά αεροσκάφη νέας κατασκευής και τα υπόλοιπα με την αναβάθμιση υπαρχόντων αεροσκαφών. Τα Εμιράτα προχωρούν επίσης στην αγορά 80 υπερσύγχρονων μαχητικών τύπου Rafale F4 της Dassault Aviation.

Ο Paul Iddon, γράφει στο περιοδικό Forbes ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπάρχει περίπτωση να πουλήσουν μεταχειρισμένα Μιράζ στην Ελλάδα. Αυτά διαβάζουμε στο Hellas Journal.

Mirage 2000 EGM/BGM / Πηγή εικόνας: HAF

Είναι γνωστή η ισχύς και η φήμη των Mirage 2000-9 των ΗΑΕ, τα οποία θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη δύναμη των 24 Mirage 2000-5 που εδώ και χρόνια διαθέτει η Ελλάς ενώ θα είναι θαυμάσιοι αντικαταστάτες των Mirage 2000 EGM/BGM της Πολεμικής Αεροπορίας που δυστυχώς, κάποιοι φρόντισαν να απαξιώσουν.

Φυσικά η συζήτηση για το ενδεχόμενο ένταξης των συγκεκριμένων μαχητικών στην Πολεμική Αεροπορία δεν είναι καινούργια, αλλά ενισχύεται τελευταία και από το νέο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Εμιράτων με την απόκτηση 80 υπερσύγχρονων μαχητικών τύπου Rafale F4 Περισσότερα για τις δυνατότητες των Mirage 2000-9 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τη Γαλλική εταιρεία Dassault Aviation εδώ: dassault-aviation.com