Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης Arleigh Burke του Αμερικανικού Ναυτικού USS Cole (DDG 67) / Πηγή εικόνας: U.S. Navy
Κύπρος / Το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων κλάσης Arleigh Burke του Αμερικανικού Ναυτικού USS Cole (DDG 67) στο Λιμένα της Λεμεσού / Πηγή εικόνας: Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο

Στο λιμάνι της Λεμεσού το αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke USS Cole των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανάρτησή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Κύπρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Το USS Cole έφτασε στη Λεμεσό την περασμένη εβδομάδα για προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι ενώ επιχειρούσε στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι περήφανες που συμβάλλουν στις προσπάθειες ειρήνης και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αποφάσισε να παραμείνει στη Μεσόγειο αεροπλανοφόρο το οποίο επρόκειτο να αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου, για να καθησυχάσει τους Ευρωπαίους εν μέσω των εντάσεων με τη Ρωσία, έκανε γνωστό το Πεντάγωνο.

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman (CVN-75) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ / Πηγή εικόνας: Φωτογραφία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ από τον Ειδικό Μαζικής Επικοινωνίας 2ης Τάξης Thomas Gooley

«Ο υπουργός Άμυνας διέταξε την αεροναυτική δύναμη του USS Harry Truman να παραμείνει στη ζώνη επιχειρήσεων της ευρωπαϊκής διοίκησης (EUCOM) αντί να μεταβεί στη ζώνη επιχειρήσεων της κεντρικής διοίκησης (CENTCOM), όπως προβλεπόταν», είπε αξιωματούχος του Πενταγώνου, υπό καθεστώς ανωνυμίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.