Ο Αρχηγός ΓΕΑ της Ελλάδος Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης στην τελετή παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους 4ης+ γενιάς τύπου Rafale F3R από την Πολεμική Αεροπορία / Πηγή εικόνας: HAF 

«Δυστυχώς στην Ελλάδα κάποιοι πολιτικοί δεν σταματούν τις ενέργειες και τις δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση. Από τη μία με την πρόκληση και παρότρυνση άλλων χωρών συζητούν για νέες συμμαχίες ενώ κι εμείς είμαστε εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, αυτό επιχειρούν.

“Από την άλλη έχουν μια αγάπη έναν σεβντά, για τα εξοπλιστικά. Όμως αν αυτά τα κάνουν για να αποκτήσουν κάποια υπεροχή απέναντι στην Τουρκία, το ξαναλέμε πως είναι μάταιος κόπος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και προσθέτει: «Το κάλεσμα μας για διάλογο για συνάντηση δεν είναι δείγμα αδυναμίας. Εμείς είμαστε ικανοί και αποφασισμένοι για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Και στην Κύπρο υπάρχει η πραγματικότητα της υπάρξης των Τούρκων και δεν υπάρχει άλλη λύση δίχως την αποδοχή αυτής της πραγματικότητας. Κι επειδή από τις συναντήσεις δεν έχει έρθει κάποιο αποτέλεσμα ξεκαθαρίσαμε την απόφαση μας για δυο κυρίαρχα ανεξάρτητα κράτη στην Κύπρο».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ