Ο εκπρόσωπος της Άγκυρας του φιλοκυβερνητικού ειδησεογραφικού πρακτορείου HaberTürk την Κυριακή χαστούκισε ένα μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου που συνεργαζόταν με το πρακτορείο ειδήσεων İhlas.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε ενώπιον αξιωματούχου της τοπικής αυτοδιοίκησης, τραβάει τα βλέματα στο τουρκικό Twitter:

Η επίθεση από τον Muharrem Sarıkaya της HaberTürk έλαβε χώρα καθώς ο 60χρονος δημοσιογράφος επρόκειτο να ξεκινήσει μια συνέντευξη με τη δήμαρχο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της νοτιοανατολικής επαρχίας Gaziantep, Fatma Şahin.

Το βίντεο δείχνει τον Şahin, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Πολιτικών του AKP, δεν δείχνει καμία αντίδραση καθώς η Sarıkaya επιτίθεται στον Ahmet Demir της İHA, προτού η Sarıkaya και ο δήμαρχος προχωρήσουν στη συνέντευξή τους.

Ο Ντεμίρ, ο οποίος είπε ότι το περιστατικό προκλήθηκε από τεχνικό σφάλμα, είπε ότι ετοιμάζεται να ασκήσει κατηγορίες εναντίον του δημοσιογράφου της HaberTürk, ανέφερε την Κυριακή ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Artı Gerçek.

«Προσπάθησε να μου ζητήσει συγγνώμη», ανέφερε ο Ντεμίρ. «Και δέχτηκα λόγω του σεβασμού μου για την ηλικία του, αλλά θα ξεκινήσω μια δικαστική διαδικασία καθώς με προσέβαλαν».

Αργότερα την Κυριακή, η Sarıkaya έγραψε στο Twitter ζητώντας συγγνώμη για το περιστατικό.

«Επειδή το περιστατικό έχει γίνει πλέον δημόσια γνωστό, θα ήθελα να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τον Ahmet Demir, τον İHA, τη δήμαρχο της νοτιοανατολικής επαρχίας Gaziantep Fatma Şahin και το τουρκικό κοινό», δήλωσε ο εκπρόσωπος της HaberTürk στην Άγκυρα.

Η Ένωση Εργαζομένων Τύπου και Εκδόσεων της Τουρκίας (DİSK Basın-İş) καταδίκασε την επίθεση στο Twitter την Κυριακή, λέγοντας ότι θα υπάρξουν ισχυρές συνέπειες από την επίθεση.

Πηγή: Ahval