Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στη Λοριάν, η Naval Group τοποθέτησε την καρίνα της πρώτης φρεγάτας άμυνας και επέμβασης που παρήγγειλε η γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) και προοριζόταν για το Γαλλικό Ναυτικό. Αυτό το βήμα σηματοδοτεί την έναρξη της συναρμολόγησης του πλοίου στην αίθουσα κατασκευής. Η φρεγάτα θα παραδοθεί το 2024. Είναι το πρώτο από μια σειρά πέντε πλοίων που θα παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2030.

Την ίδια μέρα, τροφοδοτήθηκε επίσης η μονάδα Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM), ο ενσωματωμένος ιστός του FDI. Αυτό το σημαντικό ορόσημο συμβολίζει την έναρξη των δοκιμών του πλήρους συστήματος μάχης της φρεγάτας, αρκετούς μήνες πριν την τελική ενσωμάτωσή της στο πλοίο.

Ο Pierre Eric Pommellet, Διευθύνων Σύμβουλος του Naval Group, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να σηματοδοτήσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο στη βιομηχανική παραγωγή της πρώτης φρεγάτας άμυνας και επέμβασης για το Γαλλικό Ναυτικό. Αυτά τα πολλαπλών ρόλων, κυβερνοασφαλή και κλιμακούμενα πλοία θα εξασφαλίσουν την ανωτερότητα της πληροφόρησης και της εμπλοκής καθώς και την ικανότητα αντοχής στη θάλασσα των ναυτικών δυνάμεων που θα τα χειριστούν. Το πλοίο αυτό, που έχει ήδη επιλεγεί από την Ελλάδα για το Πολεμικό Ναυτικό της, θα επιτρέψει επίσης στην Naval Group να αναπτύξει τη διεθνή εμβέλειά της. Παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην ενδυνάμωση της κυριαρχίας της Γαλλίας και των χωρών εταίρων μας».

Πηγή εικόνας: Naval Group

Έντονη βιομηχανική δραστηριότητα στην τοποθεσία του Naval Group Lorient: σχεδιαστής, κατασκευαστής και ολοκληρωτής του πλοίου.

Πέντε φρεγάτες FDI που προορίζονται θα παραγγελθούν από τη γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) για το Γαλλικό Ναυτικό. Αυτό το πρόγραμμα ενισχύει το τεχνολογικό προβάδισμα της γαλλικής ναυτικής βιομηχανικής βάσης, και ειδικότερα του Naval Group.

Ο πρώτος της σειράς θα ονομαστεί Amiral Ronarc’h, από το όνομα ενός μεγάλου ναύαρχου, Επιτελάρχη του Γαλλικού Ναυτικού μεταξύ 1919 και 1920, ο οποίος διακρίθηκε κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο επικεφαλής πεζοναυτών και ναυτικών.

Το πρόγραμμα ΞΑΕ θα υποστηρίξει την απασχόληση στη ναυπηγική βιομηχανία σε ολόκληρη τη Γαλλία και, ειδικότερα, στη Λοριάν και στις εγκαταστάσεις της Naval Group.

Βιομηχανικά βασικά στοιχεία

100% ψηφιακή σύλληψη – μηδενικά σχέδια σε χαρτί
Περιττή και κατανεμημένη αρχιτεκτονική πληροφορικής που βασίζεται σε δύο κέντρα δεδομένων
1 εκατομμύριο ώρες εργασίας παραγωγής για κάθε μονάδα της σειράς στην τοποθεσία Naval Group Lorient
1 εκατομμύριο ώρες σύλληψης και ανάπτυξης για το πρόγραμμα
Περισσότερα από 1.200 μέλη του προσωπικού του Naval Group εργάζονται με πλήρη απασχόληση στο πρόγραμμα.
400 υπεργολάβοι Πολλές ευκαιρίες εξαγωγών Η Naval Group τοποθετείται στο τμήμα των πλοίων ενδιάμεσης χωρητικότητας με Belh@rra®, το όνομα της φρεγάτας FDI για εξαγωγικές αγορές. Μετά την υπογραφή στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 μνημονίου κατανόησης από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Pierre Eric Pommellet, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Naval Group και τον Eric Béranger, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MBDA, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την απόκτηση από την Ελλάδα τριών FDI HN. φρεγάτες και one in option, όλα θα κατασκευαστούν στη Lorient, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας. Μια καινοτόμος, 100% ψηφιακή και κυβερνοασφαλής φρεγάτα μάχης πολλαπλών ρόλων Η FDI είναι ένα σκάφος ανοικτής θαλάσσης με εκτόπισμα κλάσης 4.500 τόνων. Πολυχρηστική και ανθεκτική, είναι ικανή να λειτουργεί, μόνη της ή εντός ναυτικής δύναμης. Προσφέρει δυνατότητες για όλους τους τύπους πολέμου: αντεπιφανειακό, εναέριο, ανθυποβρυχιακό και καθώς και για προβολή ειδικών δυνάμεων. Συγκεντρώνοντας τις καλύτερες γαλλικές ναυτικές τεχνολογίες σε μια συμπαγή πλατφόρμα, η FDI είναι μια ισχυρή και καινοτόμος φρεγάτα, σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των απειλών. Είναι η πρώτη φρεγάτα που επωφελείται από μια ψηφιακή αρχιτεκτονική που θα της επιτρέψει τη συνεχή προσαρμογή στις τεχνολογικές και επιχειρησιακές εξελίξεις. Ως αποτέλεσμα, οι ΑΞΕ θα μπορούν να αντιμετωπίζουν τρέχουσες και μελλοντικές απειλές και να χειρίζονται πάντα περισσότερα δεδομένα. Η FDI θα είναι η πρώτη γαλλική φρεγάτα που προστατεύεται εγγενώς από απειλές στον κυβερνοχώρο, με δύο κέντρα δεδομένων που θα φιλοξενούν ουσιαστικά μεγάλο μέρος των εφαρμογών του πλοίου. Η ΑΞΕ εισάγει την έννοια ενός αποκλειστικού συστήματος για ασύμμετρο πόλεμο. Αυτό το σύστημα θα επιτρέψει τον συντονισμό και τη διεξαγωγή της καταπολέμησης μικρών και κλειστών απειλών από τον αέρα και την επιφάνεια, συμπεριλαμβανομένων των παγιδευμένων σκαφών. Ισχυρά οπλισμένοι (πύραυλοι αντι-επιφανείας Exocet MM40 B3C, αντιαεροπορικοί πύραυλοι Aster 15/30, ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU90, πυροβολικό), το FDI είναι σε θέση να επιβιβάσει ταυτόχρονα ένα ελικόπτερο (κατηγορία 10 τόνων, όπως το μελλοντικό ελικόπτερο NH90) και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (έως 700 κιλά). Μπορεί επίσης να δεχθεί ένα απόσπασμα των Ειδικών Δυνάμεων με τα δύο σκάφη καταδρομών τους. Είναι εξοπλισμένα με το ραντάρ νέας γενιάς Seafire με τέσσερα σταθερά πάνελ, που αναπτύχθηκε από την Thales, το οποίο, σε συνδυασμό με το σύστημα παράδοσης πυραύλων, προσφέρει απαράμιλλες αμυντικές δυνατότητες περιοχής. Τεχνικές προδιαγραφές
Εκτόπισμα: Κατηγορία 4.500 τόνων
Μήκος: 122 μέτρα
Δοκός: 18 μέτρα
Μέγιστη. Ταχύτητα: 27 κόμβοι
Αυτονομία: 45 ημέρες
Διαμονή: 125 + 28 επιβάτες

Πηγή: Defence Arabia

Δείτε και: