Στα ΗΑΕ ο Τσαβούσογλου / Πηγή εικόνας: Move 2 Turkey

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέφθηκε τη Δευτέρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και να συνομιλήσει με Τούρκους επιχειρηματίες στο Ντουμπάι, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε με μέλη του Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με Τούρκους επιχειρηματίες στη χώρα του Κόλπου, με την οποία η Άγκυρα έχει ενισχύσει τη διπλωματία για να επιδιορθώσει τους τεταμένους δεσμούς.

Το εμπόριο μεταξύ των χωρών θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, είπε ο Τσαβούσογλου στο Twitter, σημειώνοντας ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των εμπορικών δεσμών μεταξύ της Τουρκίας και της χώρας του Κόλπου.

Η επίσκεψη έρχεται εν μέσω αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ των δύο αντίπαλων χωρών, οι οποίες είναι τεταμένες με εντάσεις εδώ και μια δεκαετία.

Ο ντε φάκτο ηγέτης των ΗΑΕ, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, επισκέφθηκε την Άγκυρα τον περασμένο μήνα, στην πρώτη τέτοια επίσκεψη εδώ και χρόνια.

Η Τουρκία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν αρκετές πολυάριθμες συμφωνίες μετά τις συνομιλίες, οι οποίες έλαβαν χώρα εν μέσω συντριβής ρεκόρ της τουρκικής λίρας.

Το Bloomberg στις 7 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΑΕ έφτασε στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα για να συζητήσει πιθανή συνεργασία με τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας.

Πηγή: Ahval