Πηγή εικόνας: AA

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TAF) απέλυσαν 56 στρατιώτες που στάθμευαν στη Λιβύη αφού τα στρατεύματα υπέβαλαν καταγγελία εναντίον διοικητή με την κατηγορία του εκφοβισμού, μετέδωσε την Τρίτη η Deutsche Welle Turkish .

Η TAF τερμάτισε τις συμβάσεις των ειδικών λοχιών αφού ξεκίνησε έρευνα σχετικά με την καταγγελία που υπέβαλαν οι στρατιώτες στο Κέντρο Επικοινωνίας της Προεδρίας (CİMER), είπε ο Diken.

Οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν τώρα δικαστική έρευνα με την κατηγορία της παράβασης του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Οι στρατιώτες κατηγόρησαν τον διοικητή τους για σωματικό και ψυχολογικό εκφοβισμό, με την καταγγελία να περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την ομάδα που φέρεται να αναγκάστηκε να μαζέψει τα σκουπίδια των Λιβύων ομολόγων τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Η Τουρκία στις αρχές του 2020 άρχισε να αναπτύσσει εκατοντάδες στρατιώτες και χιλιάδες Σύρους μαχητές για την υποστήριξη της Λιβυκής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στη μάχη της κατά των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

Η Άγκυρα συνεχίζει να διατηρεί στρατιωτική παρουσία στην πλούσια σε πετρέλαιο χώρα της Βόρειας Αφρικής παρά την κατάπαυση του πυρός, επικαλούμενη την πρόσκλησή της από τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.

Οι ισχυρισμοί των στρατιωτών περιελάμβαναν ότι εξαναγκάστηκαν να εκπαιδεύονται λόγω ασθένειας και χρόνιας λεκτικής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης ότι «δεν ήταν τίποτα και δεν άξιζαν τους μισθούς τους», είπε η DW.

Η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων κατηγόρησε τους στρατιώτες για «συντονισμένη και προγραμματισμένη προσπάθεια για διατάραξη της πειθαρχίας στη μονάδα», καθώς και για στάσεις και ενέργειες που αποσκοπούν στον εκφοβισμό του προϊσταμένου τους», ανέφερε.

Πηγή: Ahval

Δείτε και: