Το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Κούρδου Ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν φοβίζει τους Τούρκους. Αντιγράφουμε από την τουρκική korkusuz και τον Αχμέτ Τακάν: <<Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Οτσαλάν συνελήφθη στις 15 Φεβρουαρίου 1999 λόγω του δικαιώματος της ελπίδας του, λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του ΕΔΑΔ στην Τουρκία, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει καμία ενέργεια κατά του Οτσαλάν, ο οποίος διέπραξε έγκλημα στη φυλακή, το αργότερο στις 15 Φεβρουαρίου 2024 , Η υπό όρους αποφυλάκιση του Οτσαλάν θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Διαφορετικά, στις νέες αιτήσεις του Οτσαλάν, η Τουρκία θα καταβάλει αποζημίωση στον Οτσαλάν και το Συμβούλιο της Ευρώπης θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για κρατούμενους σε αυτή ή παρόμοια κατάσταση.

– Την περίοδο μετά την εκτέλεση της ποινής του Οτσαλάν, οι δεσμοί του με το PKK αποκαταστάθηκαν και ο ίδιος ο Οτσαλάν άρχισε να οδηγεί το PKK πέρα ​​από τα σύνορα όσο βρισκόταν στη φυλακή, λόγω των προβλεπόμενων συνθηκών, σύμφωνα με την απόφαση του 2ο τμήμα της ΕΣΔΑ Αναφέρεται ξεκάθαρα στο τρίτο εδάφιο. Όλοι στην Τουρκία γνωρίζουν ήδη ότι αυτό συμβαίνει.

– Η διαχείριση της οργάνωσης από τη φυλακή είναι έγκλημα. Ο Οτσαλάν αναμφίβολα διώχθηκε για τις πράξεις του πριν από το 1999. Δεν έχει διωχθεί για καμία ενέργεια μετά το 1999.

– Στον παρακάτω πίνακα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Οτσαλάν θα αφεθεί ελεύθερος υπό αναστολή το 2024 λόγω του δικαιώματός του στην ελπίδα.

– Ακόμη και στην απόφαση του ΕΔΑΔ αναφέρεται ότι ο Οτσαλάν έχει αποκαταστήσει τους δεσμούς του με την οργάνωση. Με άλλα λόγια, λόγω των πράξεών του από το 1999, ο Οτσαλάν θα έπρεπε να δικαστεί ανοίγοντας νέα έρευνα για την ηγεσία της οργάνωσης και να καταδικαστεί σε επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη για αυτή την ενέργεια.

– Αν λάβει τέτοια ποινή, δεν θα αποφυλακιστεί το 2024, αλλά θα ξεκινήσει η εκτέλεση αυτής της νέας ποινής.

– Με άλλα λόγια, μετά το 2024 ο Οτσαλάν, που γεννήθηκε το 1949, θα καταδικαστεί για άλλα 25 χρόνια.

Μια νέα δίκη εναντίον του Οτσαλάν σημαίνει ότι οι γραφειοκράτες της κυβέρνησης του AKP, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης του AKP και οι Πρωθυπουργοί του AKP που παρείχαν αυτές τις συνθήκες στη φυλακή δικάζονται για συμμετοχή στο έγκλημα του Οτσαλάν.

– Όταν ελήφθη η απόφαση του ΕΔΑΔ για αυτό το θέμα, αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε περιθώριο δίωξης σε αυτές τις ποινικές καταγγελίες, παρόλο που έκανα ποινικές καταγγελίες για τον Οτσαλάν και άλλα σχετικά πρόσωπα πρώτα το 2014 και στη συνέχεια το 2016, λόγω της έμφασης στην απόφαση του ΕΔΑΔ ότι ο Οτσαλάν οδηγούσε και το PKK στη φυλακή.

– Το δικαίωμα της ελπίδας θα επιβληθεί τελικά από τα δικαστήρια στην Τουρκία, είτε υπάρξει αλλαγή νόμου είτε όχι, σύμφωνα με την απόφαση της ΕΣΔΑ, σύμφωνα με το άρθρο 90/τελευταίο του Συντάγματος>>.

Εμείς λέμε ότι ο φόβος του Κούρδου Ηγέτη συνεχίζει να στοιχειώνει την Τουρκία.

Πηγή: Αχμέτ Τακάν / korkusuz / newsbomb