Πηγή εικόνας: EUROKINISSI

«Δεν πιστεύω ότι θα γίνει, διότι αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε ένταση αφορά στην εξωτερική πολιτική ειδικά ως προς την Ελλάδα πιστεύω ότι θα είχε επιπτώσεις και στην εσωτερική οικονομική κατάσταση της Τουρκίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην εφ’ολης της ύλης συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής

Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης, «η Τουρκία πια γνωρίζει ότι υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι οποίες ουσιαστικά δίνουν στην Τουρκία δυο επιλογές: Να μειώσει την ένταση, να συζητήσει σοβαρά με την Ευρώπη αλλά και με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα οποία έχει διαφορές, Ελλάδα και Κύπρο δηλαδή και να επιδιώξει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου την επίλυση των διαφορών μας ή να εντείνει και να κλιμακώσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή: Γιώργος Παπακωνσταντίνου – CNN

Πρόσθεσε δε: «Στην περίπτωση αυτή θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα οποία πολύ απλά δεν τα αντέχει αυτή τη στιγμή η τουρκική οικονομία».

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ακόμη ότι δεν είναι καλό για την Ελλάδα μία τουρκική οικονομία, η οποία είναι σε κρίση και απερριψε ως απλοϊκές τις αναλύσεις, οι οποίες, ενδεχομένως, να θεωρούν ότι η Ελλάδα ενισχύεται επειδή η Τουρκία περνά από μία οικονομική κρίση:

«Η Ελλάδα αναπτύσσεται αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να χαιρόμαστε ή να είμαστε ικανοποιημένοι όταν ένας σημαντικός μας γείτονας δοκιμάζεται οικονομικά, όπως δοκιμάζεται σήμερα η Τουρκία για πολλούς λόγους που για εμένα είναι απολύτως προφανείς».

«Επαναπρογραμματίζουμε το DNA της ελληνικής οικονομίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για επαναπρογραμματισμό του DNA της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την πεποίθησή για ρωμαλέα ανάπτυξη: «Μία ανάπτυξη η οποία προέρχεται ολοένα και περισσότερο από επενδύσεις και από εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών».

Διαβάστε περισσότερα>>