Συνελήφθη ο Τούρκος αρχιμαφιόζος και πολέμιος του Ερντογάν, Σεντάτ Πεκέρ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβόφωνα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οεξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τούρκος αρχιμαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ φέρεται να έχει συλληφθεί σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αραβόφωνα και τουρκικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Πεκέρ άλλοτε σύμμαχος και στη συνέχεια πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τα ίδια μέσα, να εκδοθεί στην Τουρκία η οποία είχε ζητήσει εδώ και καιρό την έκδοση του από τη χώρα του Αραβικού Κόλπου.  

Ο αρχιμαφιόζος άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστός όταν ξεκίνησε με βίντεο από το Youtube να κάνει αποκαλύψεις κατά του Ερντογάν και κορυφαίων Υπουργών του. Μεταξύ άλλων είχε εμπλέξει τον νυν υπουργό Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού σε διάφορα σκάνδαλα, είχε κατηγορήσει για εμπόριο κοκαΐνης, την κυβέρνηση της χώρας αλλά και τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ είχε αποκαλύψει ότι σε πολλές δολοφονίες δημοσιογράφων εμπλέκεται ο πρώην διευθυντής ασφαλείας και υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Αγάρ.

Επίσης ο Πεκέρ είχε υποστηρίξει ότι  ο ίδιος σε συνεργασία με το τουρκικό κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες έστελνε όπλα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη Συρία και συγκεκριμένα στην οργάνωση Αλ-Νούσρα, η οποία σύμφωνα με τις ΗΠΑ αποτελεί το παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην Συρία.

Πηγή: Athens Voice