Κιλιντσάρογλου: «Ο βασικός μισθός των Ελλήνων είναι περίπου 3 φορές μεγαλύτερος» – Σε δύο σενάρια στα οποία μπορεί η Ελλάδα να επικαλεστεί γαλλική βοήθεια με βάση τη συμφωνία, αναφέρεται ο Γάλλος αναλυτής Μπρινό Τετρέ. Το ένα είναι μια σύγκρουση για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ίσως, όπως φοβάται η Ελλάδα, ως σκόπιμη πρόκληση από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2023. Το δεύτερο θα ήταν μια ελληνική απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια. «Η Άγκυρα φοβάται ότι αυτή η συμφωνία μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα σε κινήσεις που αλλιώς δεν θα έκανε.

  • Σύμφωνα με NAVTEX που εξέδωσε ο Σταθμός της Λάρνακας θα πραγματοποιηθούν από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 30 Ιανουαρίου προπαρασκευαστικές εργασίες και γεωτρητικές εργασίες στην περιοχή του μεγάλου κοιτάσματος Γλαύκος που είχε εντοπίσει το 2019 η αμερικανική εταιρεία Exxonmobil.
  • Χαμός στην Άγκυρα για τα F-35 «που δίνει ο Μενέντεζ στην Ελλάδα».
  • «Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για το 2023», λέει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, «Αλλά πολλοί είναι πλέον σίγουροι ότι ο Ερντογάν δεν θα φθάσει έως εκεί», αναφέρει.

Δείτε το βίντεο: