Οι αναβαθμισμένες διμερείς σχέσεις, οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν. Επίσης, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12:30 η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, που ήταν η πρώτη μετά την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας με ρήτρα μάλιστα αμοιβαίας αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι αναβαθμισμένες διμερείς σχέσεις, καθώς και οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις ήταν το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Τετραμερούς Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου και Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν επίσης τρόποι ενίσχυσης των πολυεπίπεδων διμερών σχέσεων, με έμφαση στους τομείς της άμυνας και της οικονομίας, στη βάση πλέον και της ελληνογαλλικής συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση την σημασία του Τετραμερούς σχήματος συνεργασίας ενώ εξέφρασε τη γενική στήριξη της Ελλάδας στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Γαλλία ενόψει της ανάληψης της εκ περιτροπής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Από την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λε Ντριάν τόνισε ότι είναι μια στιγμή που πρέπει οι δυο χώρες να δράσουν από κοινού σε πολλά θέματα που τις απασχολούν, και διευκρίνισε: «Πιο συγκεκριμένα, αναφέρομαι σε ζητήματα ασφάλειας, κυριαρχίας και κυριαρχιών στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το αντικείμενο της τετραμερούς διάσκεψης που θα λάβει χώρα σε λίγη ώρα, μετά από πρωτοβουλία του ομολόγου μου, του κ. Δένδια».

Απόσπασμα από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε το βίντεο: