Η Τουρκία μετά την κατάληψη του βορείου τμήματος της Κύπρου το 1974, προχώρησε στην εκρίζωση του ελληνικού στοιχείου που πλειοψηφούσε συντριπτικά, προέβει σε συστηματικό εποικισμό/ισλαμοποίηση του καταληφθέντος εδάφους και εγκατέστησε ισχυρές τουρκικές δυνάμεις κατοχής (ΤΔΚ) και υποτελή διοίκηση («ΤΔΒΚ»). Οι ΤΔΚ παραμένουν έκτοτε στην Κύπρο, ενισχύονται συνεχώς, αποτελούν μόνιμη απειλή κατά των ελεύθερων εδαφών και εξυπηρετούν το στόχο της Τουρκίας να επιβάλει λύση τουρκικών όρων στο Κυπριακό και να θέσει όλη την Κύπρο υπό τον στρατηγικό έλεγχο της.

ΦΟΙΒΟΥ ΚΛΟΚΚΑΡΗ – ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Ελληνισμός απέτυχε να προτάξει πανεθνική στρατηγική απελευθέρωσης της Κύπρου και ακολούθησε πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας που όχι μόνο δεν ανέκοψε την επιθετικότητά της αλλά την αύξησε. Έκφραση του κατευνασμού υπήρξε η αποδοχή διεξαγωγής των ούτω καλουμένων διακοινοτικών συνομιλιών (ΔΣ) με την υποτελή διοίκηση της Τουρκίας υπό την απειλή των ΤΔΚ, για λύση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ), που επέβαλαν η Τουρκία και η Βρετανία.

Οι χρονοβόρες ΔΣ, μετέτρεψαν το διεθνές έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, σε δικοινοτική διαφορά και την διευκόλυναν να παγιώσει τα τετελεσμένα της κατοχής, να συνεχίσει τις εποικιστικές και επεκτατικές δράσεις της(ΑΟΖ, Αμμόχωστος, ουδετέρα ζώνη, αεροναυτική βάση, μετατροπή κατεχομένων σε οιονεί επαρχία της, έναρξη ισλαμοποίησης ελευθέρων περιοχών κ.ά.) και να προβάλλει συνεχώς νέες αξιώσεις στη τράπεζα των διαπραγματεύσεων, που οδηγήθηκαν σε τέλμα. Σήμερα απαιτεί διεθνή αναγνώριση της παράνομης «ΤΔΒΚ» και αλλαγή της βάσης των συνομιλιών, από την ΔΔΟ στα δύο κράτη, ως προϋπόθεση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Μετακινήθηκε από τη λύση ΔΔΟ, που η ίδια επέβαλε και εξυπηρετεί τα συμφέροντα της (καταλύει την ΚΔ, νομιμοποιεί τη διχοτόμηση, η Τουρκία αποκτά έλεγχο των αποφάσεων του κυπριακού κράτους) στη λύση δύο κρατών, που εξυπηρετεί καλύτερα τον στόχο της για έλεγχο όλης της Κύπρου. Δεν εννοεί βέβαια δύο ανεξάρτητα κράτη αλλά δύο καθεστώτα ελεγχόμενα από την Τουρκία.

Δείτε το βίντεο>>