Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Πηγή: Reuters

Κυρώσεις κατά όλων όσων υπονομεύσουν την ασφάλεια της χώρας, την εκλογική διαδικασία και την πολιτική μετάβαση αποφάσισε η Διάσκεψη του Παρισιού.
Η Τουρκία, αν και συμμετείχε σε αυτήν μετά από απόφαση της τελευταίας στιγμής, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για την γλώσσα που υιοθετήθηκε στα τελικά συμπεράσματα. Εξάλλου, γνωρίζει καλά ότι πρωταρχικά αυτή είναι που απειλείται από τις κυρώσεις.

Πηγή: Πολίτης online

Αναβολή των προγραμματισμένων εκλογών
Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι υποστηρίζει την αναβολή των προγραμματισμένων εκλογών. Κινείται, μάλιστα, παρασκηνιακά προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο λόγος είναι απλός: Φοβάται ότι οι εκλογές θα σημάνουν ένα νέο πολιτικό τοπίο, το οποίο δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα αυτής και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όπως ήταν φυσικό, η Άγκυρα δεν έμεινε ικανοποιημένη ούτε με την απαίτηση της άμεσης αποχώρησης των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων και των ξένων ισλαμιστών μαχητών από την Λιβύη.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, πάντως δεν άφησε περιθώρια, δηλώνοντας ότι «Ρωσία και Τουρκία πρέπει να αποσύρουν τους μισθοφόρους από τη Λιβύη χωρίς καθυστέρηση».

Διαβάστε περισσότερα>>

Δείτε και: