Έρχονται μαζί με τα υπερσύγχρονα γαλλικής κατασκευής μαχητικά 4ης+ γενιάς τύπου Rafale F-3R και τα νέα πανίσχυρα όπλα της Ελλάδος, οι πύραυλοι αέρος – αέρος πέραν του οπτικού πεδίου (BVRAAM – Beyond Visual Range Air to Air Missile) Meteor. Φώτο: mbda-systems.com

Kάθε ένα από τα 24 Rafale που θα παραλάβει η Πολεμική Αεροπορία θα φέρει μεταξύ άλλων πανίσχυρων οπλικών συστημάτων και από δύο πυραύλους αέρος – αέρος πέραν του οπτικού πεδίου Meteor.

Τα νέα πανίσχυρα όπλα της Ελλάδος

Έρχονται μαζί με τα υπερσύγχρονα γαλλικής κατασκευής μαχητικά 4ης+ γενιάς τύπου Rafale F-3R και τα νέα πανίσχυρα όπλα της Ελλάδος, οι πύραυλοι αέρος – αέρος πέραν του οπτικού πεδίου (BVRAAM – Beyond Visual Range Air to Air Missile) Meteor.

Εκτόξευση πυραύλου BVRAAM Meteor από μαχητικό αεροσκάφος τύπου Rafale

Ο πύραυλος Meteor αναπτύχθηκε από ομάδα Ευρωπαίων εταίρων με επικεφαλής την MBDA για να καλύψει τις ανάγκες έξι ευρωπαϊκών εθνών: Του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Τώρα και στην Ελλάδα και την Πολεμική Αεροπορία.

Βεληνεκές: 250 χλμ Νo Escape Zone: 60 χλμ

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη