Σύμφωνα με έγκυρο Ισραηλινό μέσο, την περασμένη Δευτέρα, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος – ένα Dassault Falcon γαλλικής κατασκευής, με ταξινόμηση P4-RMA – απογειώθηκε από το Ντουμπάι και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ben-Gurion. Το αεροπλάνο βρισκόταν στο έδαφος για περίπου 90 λεπτά και στη συνέχεια συνέχισε προς τον τελικό προορισμό του στη Λιβύη. Το τζετ ανήκει στον Λίβυο πολέμαρχο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ και χρησιμοποιείται για να πετάξει την οικογένειά του και τους βοηθούς του.

Στο αεροπλάνο ήταν ο γιος του στρατηγού, Σαντάμ Χάφταρ, σύμφωνα με τη Haaretz. Πατέρας και γιος ζητούν στρατιωτική και διπλωματική βοήθεια από το Ισραήλ και σε αντάλλαγμα υπόσχεση ότι εάν ηγηθούν της κυβέρνησης εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης που θα συσταθεί στη Λιβύη μετά τις προεδρικές εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου, θα ξεκινήσουν διπλωματικές σχέσεις με την Ιερουσαλήμ.

Ο Σαντάμ Χάφταρ επικουρείται επίσης από εταιρείες δημοσίων σχέσεων και στρατηγικούς συμβούλους από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, υπάλληλοι που εκπροσωπούν την οικογένεια Χάφταρ εργάζονται σε μια εταιρεία εγγεγραμμένη στα ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Ισραηλινών.

Ο στρατηγός Khalifa Haftar θεωρείται ο ισχυρότερος και ισχυρότερος άνθρωπος στη Λιβύη. Μέχρι πρόσφατα, ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης των ανταρτών, με έδρα τη Βεγγάζη στο ανατολικό τμήμα της χώρας, με τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική στρατιωτική δύναμη της χώρας, αναφέρει η Ισραηλινή εφημερίδα.

Πηγή: Haaretz.com

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη