Σύγχυση στην Τουρκία από την εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος – Αμερικής και ιδιαίτερα η Αμυντική Συμφωνία MDCA και η στρατιωτική συνεργασία Αθηνών Ουάσινγκτον.

Σχολιασμός επικαιρότητας με το Γεώργιο Παπασημάκη

Είναι έκδηλη η ανησυχία που επικρατεί στην Τουρκία όπως εκφράζεται από τις σπασμωδικές κινήσεις της τουρκικής κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γείτονα τι ετοιμάζεις», είναι ο τίτλος άρθρου της Χουριέτ που ανησυχεί από την ισχυρή αμερικανικής παρουσία στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Θράκη, περιοχή που εποφθαλμιά η Άγκυρα: «Η Ελλάδα επιταχύνει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ. Άρματα μάχης της Ελλάδας και των ΗΠΑ ξεκίνησαν ασκήσεις βολής στην Ξάνθη που είναι πυκνή η παρουσία της τουρκικής μειονότητας. Αυτόν τον μήνα θα γίνει και η μεταφορά 1.000 αρμάτων και 120 ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη»

Σε κάθε περίπτωση η εκτιμώ ότι η ανησυχία θα μετατραπεί σε πανικό τους αμέσως επόμενους μήνες όταν θα πετούν τα πρώτα Rafale και F-16 Viper στους ουρανούς του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου μέχρι και το έτερο Ελληνικό Κράτος, την Κυπριακή Δημοκρατία

Με πληροφορίες από: Χουριέτ – ΣΚΑΙ

Δείτε το βίντεο:

#ελλαδα #ηπα #τουρκια