Φώτο: Pete Coleman

Το γεγονός ότι «Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Η ερώτηση είχε θέμα την «Ευκαιρία για την Ελλάδα η διαφαινόμενη απόσυρση βρετανικών Typhoon» ( 30 μαχητικά «Eurofighter Typhoon Tranche 1).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στο πλαίσιο που διέπει τις σχετικές διαδικασίες, υπενθυμίζοντας ότι «η Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) 2020-2034, είναι σαφώς καθορισμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, όπου και προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην πρόσκτηση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών». Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του “ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ”, διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ της χώρας».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημακη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis #eurofighter