Φώτο: U.S. Navy / Bill Mesta

Τα πλοία της κλάσης Spearhead όπως το Yuma είναι σχεδιασμένα για να μεταφέρουν 600 τόνους στρατιωτικού φορτίου για απόσταση 1.200 ναυτικών μιλίων με μέση ταχύτητα 35 κόμβων.

Διαθέτει ελικοδρόμιο και ράμπα, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, σχεδίασης catamaran με τέσσερις μηχανές ντίζελ, πλήρωμα 40 ατόμων και 312 θέσεις αεροπορικού τύπου, μεγάλο κατάστρωμα. Έχει επίσης χώρο επιφάνειας 1.900 τ.μ. για αποστολές.

Το USNS Yuma κατέπλευσε στη Θεσσαλονίκη σήμερα το πρωί.

Συμβολική η κίνηση σύμφωνα με στρατιωτικούς παρατηρητές που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, παρουσία που λαμβάνει χώρα με αφορμή την αυριανή μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο του ΟΧΙ. Το πλοίο, τύπου καταμαράν, εφοδιασμένο με υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και δυνατότητα μεταφοράς ακόμα και μικρών υποβρυχίων, «έδεσε» στην προβλήτα στις 9 το πρωί, προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη. Μέσω του λιμανιού της οποίας, στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός καθώς και προσωπικό προς τη Βουλγαρία και Ρουμανία για τη διεξαγωγή ασκήσεων των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δείτε το βίντεο:

Σχολιασμός ειδήσεων με το Γεώργιο Παπασημάκη

#γεωργιοςπαπασημακης #georgepapasimakis #usnsyuma